Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys

 (11)
Artėjant šv. Velykoms pradedama sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai reikės šiais metais marginti kiaušinius. Turbūt visi žinome standartais jau tapusius marginimo būdus, tokius kaip: dažymas svogūnų lukštais, dekoravimas vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimas.
Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys
© Fotolia nuotr.

Tačiau kiekvienais metais atsiranda vis naujų kiaušinių marginimo būdų. Šį kartą norime jums pristatyti 4 naujus ir šiuolaikiškus marginimo būdus. Jie nereikalauja didelio pasiruošimo, tačiau margučiai bus liaupsinami ir visi norės sužinoti kaip juos dažėte.

Šilkinio kaklaraiščio antspaudas

Žinoma, kad šilkas yra natūralus pluoštas, kuris laikomas tauriausia tekstilės žaliava pasižymintis lengvumu ir minkštumu. Tačiau prie ko čia velykiniai margučiai? Yra išbandytas būdas naudojant šilkinius kaklaraiščius, kurių dar gerai teks paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Marginti kiaušinius šiuo būdu ypač lengva, jums reikės: šilkinių kaklaraiščių su raštais, baltų ir dar nevirtų kiaušinių, siūlo bei puodo. Dažymo procesas - išardžius kaklaraištį į vientisą medžiagą, ji sukarpoma į nedideles skiauteles, audinys turi apgaubti visą kiaušinį. Suviniojus kiaušinį į medžiagą, siūlugalba margutis sutvirtinamas, kad kaklaraištis standžiai būtų prigludęs. Galiausiai visi paruošti kiaušiniai keliauja į puodą ir verdami iki 30 min. Palikite atvėsti kiaušinus. Nebijokite į puodą sudėti skirtingų raštų kiaušinius, tarpusavyje nenusidažys. Atvėsusius kiaušinius išvyniokite, tada ir pamatysite stebuklingą šilkinio kaklaraiščio rašto antspaudą ant margučio.

Dekoravimo būdas kreidelėmis puikiai tinka auginantiems vaikus

Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys
© Fotolia nuotr.

Šis būdas ypač paprastas, kai namuose auginate mažuosius, tačiau norite ir juos įtraukti į margučių dažymo procesą. Tereikia kietai išvirti baltus kiaušinius, išėmus iš puodo įdėti į kiaušinių laikiklius, svarbu jų neatvėsinti, naudoti pasirinktos spalvos piešimo kreideles. Dažymo procesas: pasirinkus norimą kreidelę priglauskite prie ką tik iš puodo išimto balto kiaušinio ir sukamais judesiai pradėkite jį marginti. Koks bus margutis? Tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktų kreidelių spalvų ir piešiamų ornamentų.

Margučių dekoravimo būdas pagal moteris

Mielosios šis būdas skirtas kaip tik jums, nes vyrai tiesiog priemonių neturėtų. Atlikusios nagų lakų reviziją, neskubėkite išmesti tų, kuriuose mažai te likę lako, o buteliukus išsaugokite velykinių margučių dažymui. Tikime, kad šis būdas jums patiks. Margučių dažymui reikės: baltų, kietai virtų kiaušinių, plastikinio indelio, vandens, pasirinktų spalvų nagų lako, medinio pagaliuko bei lateksinių pirštinių, kad nenusidažytumėte savo nagų. Dažymo procesas prasideda nuo to, kad į pasirinktą plastikinį indelį įpilate kambario temperatūros vandens. Į indelį įlašinate norimo spalvų nagų lako ir su mediniu pagaliuku atsargiai galima perbraukti paviršių, kad pasilietų nagų lako spalvos. Tik nesukite ratu, nes susigadins. Į paruošta ornamentą, užsidėjus pirštinę ir pasiėmus kiaušinį, merkite jį į plastikinį indelį, ištraukus iš vandens padėkite išdžiūti. Vėliau su šiuo margučiu eigą pakartokite, galite naudoti ir kitas nagų lako spalvas, taip jūsų margutis taps dar įspūdingesnis.

Natūralus kiaušinių dekoravimas būdas nuovirais

Šis būdas yra paplitęs tarp mūsų senelių, kai jie kiaušinius dažydavo svogūnų lukštais. Tačiau norime jums atskleisti naujus, galbūt dar nematytus, dažymo būdus su kitomis daržovėmis. Šis dažymo būdas yra skirtas tiems, kurie pripažįsta natūralumą. Margučių dažymui reikės: karštų, kietai išvirtų, baltų kiaušinių ir norimos spalvos nuovirų, pvz. morkų. Dažymo procesas - į pasiruoštas nuoviras dėkite kiaušinį ir palikti jį 5 valandom, kad kiaušinio lukštas įsigertų natūralių dažų. Nuovirams ruošti patariama naudoti morkas, raudonąjį kopūstą, špinatus, ciberžolę, kajano bei čili pipirų miltelius, kavą ir mėlynes.

Tikime, kad pasirinktas būdas jums atneš džiugesį, o svečiams nuostabą. Šiltų ir jaukių šv. Velykų!

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.

Kimštos šviežios bulvės (3)

Receptas – 1937 metų. Beveik šimtmečio senumo receptai ir šiandien gali stebinti.

Tuno paštetas

Super greitas receptas tuno mėgėjams. Man labai patiko sumuštinis su skrudinta balta duona, paštetu, pomidoru ir svogūnais.

Pyragas su kukurūzų miltais

Purus, drėgnas, saldus. Tobulai popietei prie arbatos puodelio. Skanus būtų ir neperteptas, ir be balto šokolado glaisto. Jūsų pasirinkimas kaip toli eisit.

Vasariniai užkandžiai sodyboje (2)

Kiekvienas, mane nors truputį pažįstantis žmogus, žino apie mano meilę geram maistui. Užkandžiai nėra išimtis. Labai mėgstu tapas stiliaus užkandžiavimą, taigi mieliau siekiu gabalėlio sūrio ir kelių alyvuogių nei saujos riebaluotų traškučių. Burata sūris, bokeronės ir lašišų ikrai? Va čia tai rimti reikalai.

Rauginti česnakų žiedkočiai

Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Krabų lazdelės tešloje

Paužkandžiaujam? Kiek primirštos krabų lazdelės keptos tešloje, bet tikrai labai tinkamas užkandis pasisėdėjimams su draugais.

Įdarytas prancūziškas batonas

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Vyšninis tiramisu (be kiaušinių)

Tikras itališkas tiramisu daromas su kiaušiniais. Esu darius ir tokį, bet be kiaušinių man patiko labiau, o ir vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Manau, butų skanu vyšnias pamirkyti alkoholyje.

Vengriškas guliašas (2)

Kvapnus, sotus ir labai tinkantis vėsesnę dieną.

Grietininis mėlynių pyragas

Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio!

Kibiniukai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu (2)

Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytų virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.

Bulgariški aštrūs marinuoti agurkai (8)

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Salotos su rūkyta skumbre (3)

Salotų niekada nebūna per daug. Pateiktos padėkle jos ne tik gražiai atrodys, bet kiekvienas valgytojas galės pasireguliuoti ingridientų kiekius pagal save.
Kt lie. 28d.
16°...28°
Pn lie. 29d.
16°...24°
Št lie. 30d.
17°...24°
Sk lie. 31d.
17°...24°
Pr rgp. 01d.
16°...23°