Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys

 (11)
Artėjant šv. Velykoms pradedama sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai reikės šiais metais marginti kiaušinius. Turbūt visi žinome standartais jau tapusius marginimo būdus, tokius kaip: dažymas svogūnų lukštais, dekoravimas vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimas.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tačiau kiekvienais metais atsiranda vis naujų kiaušinių marginimo būdų. Šį kartą norime jums pristatyti 4 naujus ir šiuolaikiškus marginimo būdus. Jie nereikalauja didelio pasiruošimo, tačiau margučiai bus liaupsinami ir visi norės sužinoti kaip juos dažėte.

Šilkinio kaklaraiščio antspaudas

Žinoma, kad šilkas yra natūralus pluoštas, kuris laikomas tauriausia tekstilės žaliava pasižymintis lengvumu ir minkštumu. Tačiau prie ko čia velykiniai margučiai? Yra išbandytas būdas naudojant šilkinius kaklaraiščius, kurių dar gerai teks paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Marginti kiaušinius šiuo būdu ypač lengva, jums reikės: šilkinių kaklaraiščių su raštais, baltų ir dar nevirtų kiaušinių, siūlo bei puodo. Dažymo procesas - išardžius kaklaraištį į vientisą medžiagą, ji sukarpoma į nedideles skiauteles, audinys turi apgaubti visą kiaušinį. Suviniojus kiaušinį į medžiagą, siūlugalba margutis sutvirtinamas, kad kaklaraištis standžiai būtų prigludęs. Galiausiai visi paruošti kiaušiniai keliauja į puodą ir verdami iki 30 min. Palikite atvėsti kiaušinus. Nebijokite į puodą sudėti skirtingų raštų kiaušinius, tarpusavyje nenusidažys. Atvėsusius kiaušinius išvyniokite, tada ir pamatysite stebuklingą šilkinio kaklaraiščio rašto antspaudą ant margučio.

Dekoravimo būdas kreidelėmis puikiai tinka auginantiems vaikus

Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys
© Fotolia nuotr.

Šis būdas ypač paprastas, kai namuose auginate mažuosius, tačiau norite ir juos įtraukti į margučių dažymo procesą. Tereikia kietai išvirti baltus kiaušinius, išėmus iš puodo įdėti į kiaušinių laikiklius, svarbu jų neatvėsinti, naudoti pasirinktos spalvos piešimo kreideles. Dažymo procesas: pasirinkus norimą kreidelę priglauskite prie ką tik iš puodo išimto balto kiaušinio ir sukamais judesiai pradėkite jį marginti. Koks bus margutis? Tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktų kreidelių spalvų ir piešiamų ornamentų.

Margučių dekoravimo būdas pagal moteris

Mielosios šis būdas skirtas kaip tik jums, nes vyrai tiesiog priemonių neturėtų. Atlikusios nagų lakų reviziją, neskubėkite išmesti tų, kuriuose mažai te likę lako, o buteliukus išsaugokite velykinių margučių dažymui. Tikime, kad šis būdas jums patiks. Margučių dažymui reikės: baltų, kietai virtų kiaušinių, plastikinio indelio, vandens, pasirinktų spalvų nagų lako, medinio pagaliuko bei lateksinių pirštinių, kad nenusidažytumėte savo nagų. Dažymo procesas prasideda nuo to, kad į pasirinktą plastikinį indelį įpilate kambario temperatūros vandens. Į indelį įlašinate norimo spalvų nagų lako ir su mediniu pagaliuku atsargiai galima perbraukti paviršių, kad pasilietų nagų lako spalvos. Tik nesukite ratu, nes susigadins. Į paruošta ornamentą, užsidėjus pirštinę ir pasiėmus kiaušinį, merkite jį į plastikinį indelį, ištraukus iš vandens padėkite išdžiūti. Vėliau su šiuo margučiu eigą pakartokite, galite naudoti ir kitas nagų lako spalvas, taip jūsų margutis taps dar įspūdingesnis.

Natūralus kiaušinių dekoravimas būdas nuovirais

Šis būdas yra paplitęs tarp mūsų senelių, kai jie kiaušinius dažydavo svogūnų lukštais. Tačiau norime jums atskleisti naujus, galbūt dar nematytus, dažymo būdus su kitomis daržovėmis. Šis dažymo būdas yra skirtas tiems, kurie pripažįsta natūralumą. Margučių dažymui reikės: karštų, kietai išvirtų, baltų kiaušinių ir norimos spalvos nuovirų, pvz. morkų. Dažymo procesas - į pasiruoštas nuoviras dėkite kiaušinį ir palikti jį 5 valandom, kad kiaušinio lukštas įsigertų natūralių dažų. Nuovirams ruošti patariama naudoti morkas, raudonąjį kopūstą, špinatus, ciberžolę, kajano bei čili pipirų miltelius, kavą ir mėlynes.

Tikime, kad pasirinktas būdas jums atneš džiugesį, o svečiams nuostabą. Šiltų ir jaukių šv. Velykų!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Joninėms – sultingieji kiaulienos šašlykai

Vienas populiariausių marinatų – su actu. Šiek tiek jo suminkština mėsą. O ko dar dėti į marinatą? Įvairiausių žolelių, kurių jau yra darže šviežių.

Pasaulinėje kavos parodoje sklandė gandas apie ypatingas lietuvių skrudintas kavas

Visą praėjusią savaitę Budapeštas kvepėjo kava – Vengrijos sostinėje vyko pasaulinė kavos paroda „World of Coffee 2017“. Parodoje surengti keturi kavos meistrų pasaulio čempionatai – „World Cup Tasters“, „World Latte art“, „World Brewers cup“ ir „Coffee in good spirits“.

Kakavinis sezamų tortas su karamelinės maskarponės kremu

Visai neseniai aprašiau vieną labai nesudėtingo, bet labai solidaus, torto su maskarpone receptą. Ir vieno solidaus žmogaus šventės proga buvau paprašyta paruošti ką nors gardaus. Prisiminiau, kad kadaise kepdavau kakavinius keksiukus su sezamo sėklomis ir kaip skaniai jos traškėdavo kepiniuose. Todėl nieko nelaukiant ėmiausi biskvito tešlos.

Traškus prancūziškas pyragas su kreminiu ir sočiu įdaru

Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pavadinimas kilęs iš šiaurės rytų Prancūzijos regiono - Lotaringijos (pranc. Lorraine). Senoviniam orginaliame recepte nededamas sūris, pomidorai. Šis receptą 'sukontsravau' iš kelių šiuolaikinių. Ir žinot ką? Labai skanu.

Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiausiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais).

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač – šiltas ir su ledų kaušeliu!

Šviežių bulvių salotos

Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo. Mėgstu rinktis pačias mažiausias ir gaminti salotas arba tiesiog patiekti prie antrojo patiekalo. Be to, tos mažutės bulvytės šauniai atrodo.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėm ar salotom.

Rožių žiedlapių uogienė

Vasarą žydinčios gėlės džiugina žiedų spalvomis, formų įvairove, vilioja nuostabiais kvapais. Ar žinote, kad daugelis gėlių gali puošti ne tik mūsų namus, bet ir puikiai tinka salotoms, desertui, gėrimams?

Konservavimo abėcėlė – kaip geriausia žiemai paruošti vaisius, daržoves ir uogas

Konservavimą galima pavadinti vienu geriausių išradimų virtuvėje. Juk tai stebuklas, kuris suteikia galimybę savo paruoštais vaisiais bei daržovėmis džiaugtis ištisus metus. Kodėl nepasinaudojus šia galimybe?

Citrininis sausainių tortas (nekeptas) (1)

Fantastiško skonio tortas. Padaromas labai greitai ir suvalgomas dar greičiau. Sausainius tik įmerkite į pieną ir ištraukite - nelaikykite ilgiau, nes torte per daug suminkštės.

Sultingieji kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas. Kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, labai skani. Džiūvėsėlių plutelė praturtinta Parmezano sūriu, petražolėmis, česnaku, todėl nėra prėska, o pilna skonių.

Obuoliai tešloje

Ar jums būna taip, kad kepiniuose su obuoliais trūksta pačių obuolių? Receptas visiems tiems, kam obuolių niekada negana. Super paprasta, greita, labai skanu. Rekomenduoju.

Keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.