Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys

 (11)
Artėjant šv. Velykoms pradedama sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai reikės šiais metais marginti kiaušinius. Turbūt visi žinome standartais jau tapusius marginimo būdus, tokius kaip: dažymas svogūnų lukštais, dekoravimas vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimas.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tačiau kiekvienais metais atsiranda vis naujų kiaušinių marginimo būdų. Šį kartą norime jums pristatyti 4 naujus ir šiuolaikiškus marginimo būdus. Jie nereikalauja didelio pasiruošimo, tačiau margučiai bus liaupsinami ir visi norės sužinoti kaip juos dažėte.

Šilkinio kaklaraiščio antspaudas

Žinoma, kad šilkas yra natūralus pluoštas, kuris laikomas tauriausia tekstilės žaliava pasižymintis lengvumu ir minkštumu. Tačiau prie ko čia velykiniai margučiai? Yra išbandytas būdas naudojant šilkinius kaklaraiščius, kurių dar gerai teks paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Marginti kiaušinius šiuo būdu ypač lengva, jums reikės: šilkinių kaklaraiščių su raštais, baltų ir dar nevirtų kiaušinių, siūlo bei puodo. Dažymo procesas - išardžius kaklaraištį į vientisą medžiagą, ji sukarpoma į nedideles skiauteles, audinys turi apgaubti visą kiaušinį. Suviniojus kiaušinį į medžiagą, siūlugalba margutis sutvirtinamas, kad kaklaraištis standžiai būtų prigludęs. Galiausiai visi paruošti kiaušiniai keliauja į puodą ir verdami iki 30 min. Palikite atvėsti kiaušinus. Nebijokite į puodą sudėti skirtingų raštų kiaušinius, tarpusavyje nenusidažys. Atvėsusius kiaušinius išvyniokite, tada ir pamatysite stebuklingą šilkinio kaklaraiščio rašto antspaudą ant margučio.

Dekoravimo būdas kreidelėmis puikiai tinka auginantiems vaikus

Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys
© Fotolia nuotr.

Šis būdas ypač paprastas, kai namuose auginate mažuosius, tačiau norite ir juos įtraukti į margučių dažymo procesą. Tereikia kietai išvirti baltus kiaušinius, išėmus iš puodo įdėti į kiaušinių laikiklius, svarbu jų neatvėsinti, naudoti pasirinktos spalvos piešimo kreideles. Dažymo procesas: pasirinkus norimą kreidelę priglauskite prie ką tik iš puodo išimto balto kiaušinio ir sukamais judesiai pradėkite jį marginti. Koks bus margutis? Tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktų kreidelių spalvų ir piešiamų ornamentų.

Margučių dekoravimo būdas pagal moteris

Mielosios šis būdas skirtas kaip tik jums, nes vyrai tiesiog priemonių neturėtų. Atlikusios nagų lakų reviziją, neskubėkite išmesti tų, kuriuose mažai te likę lako, o buteliukus išsaugokite velykinių margučių dažymui. Tikime, kad šis būdas jums patiks. Margučių dažymui reikės: baltų, kietai virtų kiaušinių, plastikinio indelio, vandens, pasirinktų spalvų nagų lako, medinio pagaliuko bei lateksinių pirštinių, kad nenusidažytumėte savo nagų. Dažymo procesas prasideda nuo to, kad į pasirinktą plastikinį indelį įpilate kambario temperatūros vandens. Į indelį įlašinate norimo spalvų nagų lako ir su mediniu pagaliuku atsargiai galima perbraukti paviršių, kad pasilietų nagų lako spalvos. Tik nesukite ratu, nes susigadins. Į paruošta ornamentą, užsidėjus pirštinę ir pasiėmus kiaušinį, merkite jį į plastikinį indelį, ištraukus iš vandens padėkite išdžiūti. Vėliau su šiuo margučiu eigą pakartokite, galite naudoti ir kitas nagų lako spalvas, taip jūsų margutis taps dar įspūdingesnis.

Natūralus kiaušinių dekoravimas būdas nuovirais

Šis būdas yra paplitęs tarp mūsų senelių, kai jie kiaušinius dažydavo svogūnų lukštais. Tačiau norime jums atskleisti naujus, galbūt dar nematytus, dažymo būdus su kitomis daržovėmis. Šis dažymo būdas yra skirtas tiems, kurie pripažįsta natūralumą. Margučių dažymui reikės: karštų, kietai išvirtų, baltų kiaušinių ir norimos spalvos nuovirų, pvz. morkų. Dažymo procesas - į pasiruoštas nuoviras dėkite kiaušinį ir palikti jį 5 valandom, kad kiaušinio lukštas įsigertų natūralių dažų. Nuovirams ruošti patariama naudoti morkas, raudonąjį kopūstą, špinatus, ciberžolę, kajano bei čili pipirų miltelius, kavą ir mėlynes.

Tikime, kad pasirinktas būdas jums atneš džiugesį, o svečiams nuostabą. Šiltų ir jaukių šv. Velykų!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.

Duona be miltų - lengvas ir išbandytas receptas (6)

"Duona be miltų mūsų namuose atsirado po 600-ojo bandymo sumažinti angliavandenių kiekį racione, - juokiasi Lina, paprašyta pasidalinti gardžios duonos receptu. - Angliavandeniai, aišku, grįžo, bet duona be miltų liko ir ne vieno svečio geru žodžiu iki šiol minima".

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (1)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Šokoladinis pyragas su slyvomis

Pyrago receptą išsiplėšiau iš vieno žurnalo. Pyragas yra puikus ir ypač tiks laukiantiems svečių. Jis gana sunkus, labai sotus. Žodžiu - pamaitinsite ne vieną žmogų!

Pusryčių keksiukai

Minkštučiai, ne per daug saldūs. Skanu užsitepti džemo, tačiau gardūs ir vieni. Ir… tikrai gana sotūs!