Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys

 (11)
Artėjant šv. Velykoms pradedama sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai reikės šiais metais marginti kiaušinius. Turbūt visi žinome standartais jau tapusius marginimo būdus, tokius kaip: dažymas svogūnų lukštais, dekoravimas vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimas.
Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys
© Fotolia nuotr.

Tačiau kiekvienais metais atsiranda vis naujų kiaušinių marginimo būdų. Šį kartą norime jums pristatyti 4 naujus ir šiuolaikiškus marginimo būdus. Jie nereikalauja didelio pasiruošimo, tačiau margučiai bus liaupsinami ir visi norės sužinoti kaip juos dažėte.

Šilkinio kaklaraiščio antspaudas

Žinoma, kad šilkas yra natūralus pluoštas, kuris laikomas tauriausia tekstilės žaliava pasižymintis lengvumu ir minkštumu. Tačiau prie ko čia velykiniai margučiai? Yra išbandytas būdas naudojant šilkinius kaklaraiščius, kurių dar gerai teks paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Marginti kiaušinius šiuo būdu ypač lengva, jums reikės: šilkinių kaklaraiščių su raštais, baltų ir dar nevirtų kiaušinių, siūlo bei puodo. Dažymo procesas - išardžius kaklaraištį į vientisą medžiagą, ji sukarpoma į nedideles skiauteles, audinys turi apgaubti visą kiaušinį. Suviniojus kiaušinį į medžiagą, siūlugalba margutis sutvirtinamas, kad kaklaraištis standžiai būtų prigludęs. Galiausiai visi paruošti kiaušiniai keliauja į puodą ir verdami iki 30 min. Palikite atvėsti kiaušinus. Nebijokite į puodą sudėti skirtingų raštų kiaušinius, tarpusavyje nenusidažys. Atvėsusius kiaušinius išvyniokite, tada ir pamatysite stebuklingą šilkinio kaklaraiščio rašto antspaudą ant margučio.

Dekoravimo būdas kreidelėmis puikiai tinka auginantiems vaikus

Kaip kiaušinius Velykoms margina šiuolaikinės moterys
© Fotolia nuotr.

Šis būdas ypač paprastas, kai namuose auginate mažuosius, tačiau norite ir juos įtraukti į margučių dažymo procesą. Tereikia kietai išvirti baltus kiaušinius, išėmus iš puodo įdėti į kiaušinių laikiklius, svarbu jų neatvėsinti, naudoti pasirinktos spalvos piešimo kreideles. Dažymo procesas: pasirinkus norimą kreidelę priglauskite prie ką tik iš puodo išimto balto kiaušinio ir sukamais judesiai pradėkite jį marginti. Koks bus margutis? Tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktų kreidelių spalvų ir piešiamų ornamentų.

Margučių dekoravimo būdas pagal moteris

Mielosios šis būdas skirtas kaip tik jums, nes vyrai tiesiog priemonių neturėtų. Atlikusios nagų lakų reviziją, neskubėkite išmesti tų, kuriuose mažai te likę lako, o buteliukus išsaugokite velykinių margučių dažymui. Tikime, kad šis būdas jums patiks. Margučių dažymui reikės: baltų, kietai virtų kiaušinių, plastikinio indelio, vandens, pasirinktų spalvų nagų lako, medinio pagaliuko bei lateksinių pirštinių, kad nenusidažytumėte savo nagų. Dažymo procesas prasideda nuo to, kad į pasirinktą plastikinį indelį įpilate kambario temperatūros vandens. Į indelį įlašinate norimo spalvų nagų lako ir su mediniu pagaliuku atsargiai galima perbraukti paviršių, kad pasilietų nagų lako spalvos. Tik nesukite ratu, nes susigadins. Į paruošta ornamentą, užsidėjus pirštinę ir pasiėmus kiaušinį, merkite jį į plastikinį indelį, ištraukus iš vandens padėkite išdžiūti. Vėliau su šiuo margučiu eigą pakartokite, galite naudoti ir kitas nagų lako spalvas, taip jūsų margutis taps dar įspūdingesnis.

Natūralus kiaušinių dekoravimas būdas nuovirais

Šis būdas yra paplitęs tarp mūsų senelių, kai jie kiaušinius dažydavo svogūnų lukštais. Tačiau norime jums atskleisti naujus, galbūt dar nematytus, dažymo būdus su kitomis daržovėmis. Šis dažymo būdas yra skirtas tiems, kurie pripažįsta natūralumą. Margučių dažymui reikės: karštų, kietai išvirtų, baltų kiaušinių ir norimos spalvos nuovirų, pvz. morkų. Dažymo procesas - į pasiruoštas nuoviras dėkite kiaušinį ir palikti jį 5 valandom, kad kiaušinio lukštas įsigertų natūralių dažų. Nuovirams ruošti patariama naudoti morkas, raudonąjį kopūstą, špinatus, ciberžolę, kajano bei čili pipirų miltelius, kavą ir mėlynes.

Tikime, kad pasirinktas būdas jums atneš džiugesį, o svečiams nuostabą. Šiltų ir jaukių šv. Velykų!

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Gerdami kavą prisidėkime prie orangutangų išsaugojimo

„Kiekvienas orangutanas, kaip ir žmogus nusipelno laimės“, - tuo visiškai tikras kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis, trečiadienio pavakarę neabejingus nykstantiems gyvūnams sukvietęs į naujos kavos „Orang Utan Coffee“ pristatymą.

Bemieliai purūs blynai

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos “kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai.

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (5)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Nekeptas varškės ir obuolių tortas (1)

Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Firminiai varškėtukai (2)

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.

Kondensuoto pieno keksiukai su rabarbarais

Jau tampa tradicija rašyti apie patiekalus, gaminamus iš sezoninių daržovių ar vaisių. Šių dienų aktualija, žinoma, rabarbarai.

Vištienos salotos (1)

Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.
Št geg. 28d.
13°...25°
Sk geg. 29d.
14°...25°
Pr geg. 30d.
15°...26°
An geg. 31d.
17°...22°
Tr bir. 01d.
15°...25°