Ką ir kaip kepti folijoje?

Maisto ruošimas aliuminio folijoje – patogus būdas, ypač iškylaujant. Maistas joje iškepa greičiau nei įprastai. Ką dar reikėtų žinoti apie kepimą aliuminio folijoje?

Šių dienų populiariausi:
- Moterys, kurias į istoriją įrašė jų krūtys (FOTO)
- Horoskopas 07.03-11: sunkumų bus, tačiau teigiamas emocinis fonas padės juos įveikti
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)
- Bulvių švilpikai kitaip

Vieni foliją vertina dėl to, kad joje ruošiant maistą, nereikia po to plauti puodų, keptuvių. Kiti ją vertina už tai, kad kepant ji sulaiko produktų sultis ir neleidžia joms išgaruoti, todėl folijoje iškeptas maistas būna kur kas sultingesnis, skanesnis. Tretiems svarbu tai, kad kepant folijoje galima nenaudoti riebalų arba jų naudoti visai mažai, nes joje kepamos daržovės, vaisiai, mėsa ar žuvis troškinasi savo sultyse.

Iškylautojai foliją mėgsta dėl to, kad į ją suvyniotus produktus galima kepti žarijose, ir tai labai patogu. Kepti skirtą maistą į foliją reikia įvynioti taip, kad matinė jos pusė būtų į vidų, o blizgi – į išorę. Jeigu į foliją vyniosite laikymui šaldytuve ar vežimuisi į gamtą skirtus maisto gaminius, blizgi pusė turi būti į vidų, o matinė – į išorę.

Maistas folijoje iškepa greičiau dėl jos palaikomos didesnės temperatūros. Tarkime, maždaug 0,5 kg mėsos folijoje iškepa per 30–40 min. Kepant mėsą folijoje reikia gerai užlankstyti kraštus, kad neišbėgtų sultys ir neišgaruotų skystis, antraip mėsa džius. Kad kepsnys apskrustų, likus 10–15 min. iki kepimo pabaigos, foliją praskleiskite ir padidinkite temperatūrą arba pakeiskite kepimo režimą: vietoje kepimo ventiliatoriaus režimu įjunkite kepimą tik iš viršaus. Ant žarijų kepti skirtą mėsą reikėtų įvynioti į kelis folijos sluoksnius, nes įtrukus vienam sluoksniui, kiti sulaikys sultis, neleis joms ištekėti.

Ką kepti folijoje ant žarijų? Mėsą, žuvį, daržoves, vaisius, netgi karštus sumuštinius. Siūlome išbandyti paprastą receptą – bulves su lupena, keptas su lašinukais.

Reikės:

10-12 bulvių,
200-300 g rūkytų lašinukų (arba šoninės),
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
folijos.

Kaip gaminti

* Bulves labai gerai nuplaukite. Jeigu reikia, nušveiskite šepetėliu.

* Lašinukus supjaustyti juostelėmis.

* Kiekvienoje bulvėje padarykite įpjovą, įsprauskite į ją po keletą gabaliukų lašinių, užberkite pipirų.

* Bulves įvyniokite į foliją, geriau į du os sluoksnius.

* Sudėkite bulves ant žarijų ir klepkite apie 20-25 min., nelygu bulvių dydis.

* Iškeptas bulves labai skanu pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis