Julijos virtuvė. Vištiena kimštos saldžiosios paprikos

Minkštutėlė vištiena, miežinės kruopos, tiršta pomidorų tyrė, rūgštūs barbarisai ir aitrieji čili pipiriukai sudaro skaniąją produktų sąjungą šiame recepte.

Kimštos paprikos gali skambėti kiek nuobodokai, tačiau pasikliaukite manimi, taip nebus. Tai ne tradicinis maltos jautienos+ryžių įdaro derinys (kurį, tiesą sakant, aš labai mėgstu ir esu tikra, kad daugelis Jūsų taip pat), o labiau kažkas netikėto, pasotinsiančio net ir skeptiškiausius valgytojus.

Porcijos 5-6 žmonėms.

Ingredientai:

5-6 saldžiosios paprikos
600 g vištienos (rinkausi šlaunelių mėsą)
1 didelis baltas svogūnas
80 g tirštos pomidorų pastos + 3/4 stiklinės vandens ARBA 1 stiklinė pomidorų pasatos (trintų pomidorų).
100 g miežinių kruopų košei
1/3 stiklinės graikinių riešutų, smulkintų
1/2 stiklinės džiovintų barbariso uogų (raugerškio)
6 česnako skiltelės
2 čili pipiriukai, susmulkinti
1 arb.š. saldžios maltos paprikos
1 arb.š. garam masalos prieskonių
1/2 arb.š. druskos + daugiau pagal skonį
1/2 stiklinės granatų sulčių (nebūtinai, bet labai skanu)
3 didelės saldžios bulvės bulvių košei
kokosų aliejaus bei ghee (ghi – valyto sviesto) kepimui, arba vieno iš jų

Džiovinti barbarisai čia labai svarbus ingredientas. Interneto platybėse užmačiau, kad ir Vilniuje galima jų nusipirkti. Google search ‘džiovinti barbarisai’, rasite ir Jūs.

Stiklinė – 250 ml

Instrukcijos:

* Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kaitinimas viršus+apačia.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išvalykite paprikų vidų, viršūnėlių neišmeskite. Sudėkite paprikas su viršūnėlėmis į individualius indelius arba vieną didesnį orkaitei pritaikytą indą. Į indą/indelius įpilkite vandens, kad apsemtų apie 2-3 cm paprikų apačios ir šaukite į orkaitę 10-15 min. Tuomet išimkite iš orkaitės, išpilkite vandens likučius ir leiskite paprikoms ataušti. Orkaitės neišjunkite.

* Kol paprikos orkaitėje, išvirkite miežines kruopas ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

* Išsivirkite saldžiąsias bulves ir įdėję šiek tiek ghi bei žiupsnelį druskos, sumalkite į vientisą masę naudodami stacionarų arba rankinį trintuvą.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Supjaustykite vištieną smulkiais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Ant viršaus česnakiniu spaustuvu įspauskite česnako skilteles, suberkite garam masala, džiovintos paprikos miltelius, druską, smulkintus čili pipiriukus ir viską gerai išmaišykite rankomis.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį kokosų aliejaus, pakepinkite svogūną iki vos suminkštės, tuomet sudėkite vištieną ir viską maišydami kepkite ant didesnės ugnies kol vištienos gabalėliai visiškai iškeps ir tolygiai apskrus. Atidėkite į šalį.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Didesniame dubenyje sumaišykite vištieną, miežines kruopas, džiovintas barbariso uogas, smulkintus graikinius riešutus, pomidorų pastą arba pasatą (tyrelę). Įberkite druskos pagal skonį.

* Kimškite paprikas su vištienos mišiniu, į kiekvieną įpildami šlakelį granatų sulčių, uždenkite paprikų viršūnėlėmis ir vėl sudėkite į individualius indelius arba didesnį orkaitei pritaikytą indą. Kepkite orkaitėje 20-30 min. kol paprikos bus visiškai iškepusios ir minkštutėlės.
Patiekite su saldžių bulvių koše.

Išbandykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis