Julijos virtuvė. Jautienos troškinys su pupelėmis ir aitriąja paprika

Čili (meksikietiškas troškinys su aitriąja paprika) – puikus patiekalas vėsesniems rudens vakarams (pripažinkime, vasara prabėgo ir netrukus visi, apsisupę antklodėmis, šildysimės namuose) dėl sočių raudonųjų pupelių, maltos jautienos bei aštraus pomidorinio padažo.

Čili receptai neįtikėtinai lankstūs – jei tik šiek tiek pakeisite ingredientus, gali išeiti, pvz., puikus veganinis čili, kuriuo, pažadu, netrukus taip pat pasidalinsiu savo tinklaraštyje.

Šįkart gaminant nereikės ypatingų įgūdžių, tačiau rinkitės kokybiškus ingredientus. Aš stengiuosi pirkti pomidorų pasatą stikliniuose indeliuose ir renkuosi liesą jautienos faršą (5%-10% rieb.), nes po valgio nemėgstu jaustis apsunkusi ir noriu išlaikyti plokščią pilvuką. Baltymai, baltymai…Kalbant apie baltymus, šis receptas puikiai tinka sportuojantiems. Naudosime tik šlakelį alyvuogių arba kokosų aliejaus, o liesa jautiena bei raudonosios pupelės aprūpins reikiamu kiekiu baltymų. Visa kita tik pomidorai, paprika, svogūnas, česnakas bei prieskoniai. Na, gerai…yra ir vienas gabalėlis juodojo šokolado, tačiau galima jį pakeisti trupučiu grynos tamsios kakavos miltelių.

4-ioms porcijoms.
Užtruksite apie valandą.

Ingredientai:

600 g lieso jautienos faršo (5%-10%) rieb.
1 indelis (400 g) raudonųjų pupelių
2 stikliniai indeliai pomidorų pastos (atidžiai skaitykite etiketes, kad išvengtumėte nereikalingų sudedamųjų medžagų)
1 saldi paprika, susmulkinta
1 didelis svogūnas, susmulkintas
5 česnako skiltelės, susmulkintos
1 čili pipiriukas, susmulkintas
1 gabalėlis juodojo šokolado
2 š. džiovintos saldžios paprikos
1 arb.š. įvairių džiovintų žolelių
čili miltelių, pagal skonį
druskos, pagal skonį (vartoju himalajų)
pusė laimo citrinos sulčių
šlakelis alyvuogių ar nerafinuoto kokosų aliejaus
raudonųjų, rudųjų (mes mėgstame sveikus produktus) arba paprasčiausių basmati ryžių, patiekimui
lieso natūralaus jogurto arba liesos grietinės, patiekimui

J. Steponavičiūtės nuotr.

Gaminame:

* Pakaitinkite šlakelį aliejaus gilioje keptuvėje arba didesniame puode. Pakepinkite smulkintą svogūną, čili pipiriuką bei saldžiąją papriką, kol šie suminkštės. Dėkite smulkintą česnaką ir viską dar šiek tiek pakepinkite, tuomet sudėkite jautienos faršą. Maišydami pakepinkite.

* Kai jautiena bus apkepusi, dėkite raudonąsias pupeles, pomidorų pasatą, prieskonius, šokolado gabalėlį, įberkite druskos.

* Uždengę troškinkite ant žemesnės ugnies apie pusvalandį, vis pamaišydami. Jei manote, kad Jūsų čili per daug sutirštėjo, galite įpilti šiek tiek vandens, arba sultinio, jei turite užsilikusio šaldytuve.

* Patiekite ant ryžių, uždėkite po šaukštą jogurto ar girietinės ant viršaus ir papuoškite čili pipiro griežinėliais bei laimo citrinos riekele. Taip pat galite apibarstyti truputėliu sūrio.

Ay, karamba!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis