Julijos virtuvė. Cinamoninės bandelės ir bandelės su aguonomis

 (1)
Vienas mano mėgiamiausių kepinių, sujungiantis sodrią tešlą su kvapniais įdarais. Nebijokite duoti laisvės savo fantazijai ir eksperimentuodami su įvairiais ingredientais kurkite puikius įdarus bandelėms.
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Paruošimo laikas: 1 val. neaktyvus + 15 min. aktyvus + 1 val. kepimas (2 x 30 min.) = 2 val. 15 min.

1 stiklinė – 250 ml

Ingredientai

Tešlai:

1 kg miltų
550 ml drungno pieno, riebesnio
150 g smulkaus cukraus
160 g nesūdyto sviesto
45-50 g šviežių mielių arba 15 g sausų mielių
1 vidutinio dydžio kiaušinis
1/2 arb.š. malto kardamono
1 valg.š. cinamono
1/2 arb.š. druskos

Cinamoniniam-abrikosiniam įdarui (pakanka pusei tešlos kiekio):

150 g smulkaus ir lipnaus šviesiai rudo cukraus
50 g nesūdyto sviesto, minkšto, kambario temperatūros
3 valg.š. cinamono
5 valg.š. abrikosų džemo

Aguoniniam įdarui (pakanka pusei tešlos kiekio):

1 stiklinės aguonų
50 g nesūdyto sviesto, minkšto, kambario temperatūros
7 valg.š. smulkaus ir lipnaus šviesiai rudo cukraus

Kiaušinio plakiniui:

1 vidutinio kiaušinio
šlakelio pieno

Kaip gaminti:

* Paruoškite tešlą. Mažame puodelyje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam ataušti. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu, kardamonu bei druska. Dideliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu, cukrumi, sviestu, kiaušiniu bei truputėliu miltų mišinio. Supilkite likusį miltų mišinį ir užmaišykite tešlą iki viskas gerai išsimaišys. Minkykite rankomis arba stacionaraus mikserio pagalba. Suformuokite tešlos kamuoliuką ir įdėję į miltuotą dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Palikite pakilti 1 valandą, kol tešla padvigubės.

Julijos virtuvė. Cinamoninės bandelės ir bandelės su aguonomis
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Tešlą paspauskite, padalinkite į dvi dalis ir perkelkite vieną dalį ant miltuoto stalviršio. Iškočiokite ploną pailgą stačiakampį, maždaug 70 x 25 cm. Sumaišykite cinamoną su cukrumį. Tešlą ištepkite minkštu viestu, tuomet abrikosų džemu ir apibarstykite cinamoniniu cukrumi. Paspausdami suvyniokite tešlą į gana ploną ilgą ritinį. Formuokite bandeles pjaudami įstrižai, kaskart vis į kitą pusę. Turite gauti bandutes, kurios būtų panačios į trikampius nupjautomis viršūnėmis. Kiekvieną bandutę su pirštu paspauskite per vidurį ir sulipinkite viršutinio tešlos sluoksnio kraštus – tuomet bandelės įgaus gražią formą ir puikiai matysis įdaro sluoksniai. Aptepkite kiaušinio plaukiniu ir pašaukite į 200°C orkaitę, kepkite apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.

Julijos virtuvė. Cinamoninės bandelės ir bandelės su aguonomis
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Paruoškite aguoninį įdarą: Verdančiu vandeniu nuplikykite aguonas, palikite pastovėti kelias minutes, tuomet nukoškite. Sumalkite aguonas naudodami kavamalę ir sumaišykite su cukrumi. Iškočiokite antrą tešlos stačiakampį, 70 x 25 cm. Tešlą ištepkite minkštu viestu, tuomet aguonu mišiniu. Paspausdami suvyniokite tešlą į gana ploną ilgą ritinį. Formuokite bandeles pjaudami įstrižai, kaskart vis į kitą pusę. Turite gauti bandutes, kurios būtų panačios į trikampius nupjautomis viršūnėmis. Kiekvieną bandutę su pirštu paspauskite per vidurį ir sulipinkite viršutinio tešlos sluoksnio kraštus. Aptepkite kiaušinio plaukiniu ir pašaukite į 200°C orkaitę, kepkite apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.

Julijos virtuvė. Cinamoninės bandelės ir bandelės su aguonomis
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kiekvienam įdarui Jums reikės dviejų kepimo skardų.

Julijos virtuvė. Cinamoninės bandelės ir bandelės su aguonomis
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.