Julijos virtuvė. Bananiniai blyneliai

Kai kalba sukasi apie blynus, nėra ko nemėgti. Esu tikra, kad kiekvienam retkarčiais patinka pasimėgauti didžiule lėkšte katik iškeptų blynelių. Žinoma, visi turime savo mėgstamiausius receptus, bet apskritai, blynai yra tikra palaima.

Šiais laikais daugelis mūsų laikosi sveikesnės mitybos režimų ir stengiasi išlaikyti dailias kūno linijas. Retai kada sau leidžiame pasmaližiauti blynų puota, nes nenorime apsikrauti bereikalingu kiekiu cukraus ar riebalų. O, jeigu blynai turėtų didelį kiekį baltymų ir saldikliu blynų recepte būtų tik vaisius? Argi nebūtų puiku?

Turiu padėkoti draugui Arminui už pasidalinimą šia idėja bei savo sužadėtiniui Rokui už tai, kad sulipdė purių ir lengvučių baltyminių blynelių receptą. Mūsų namuose būtent jis yra blynų meistras, tačiau aš pažadu neatsilikti ir, galbūt, vieną dieną net jį apšauti!

Stiklinė – 250 ml

Dviems mažesnėms arba vienai ‘didelio vyruko’ porcijai reikės:

1 didelio gerai prinokusio banano
1 kiaušinio + 2 kiaušinių baltymų
1/3 – 1/2 stiklinės miltų
1/2 – 1 arb.š. cinamono
1,5 valg.š. alyvuogių aliejaus (arba kokosų – išlydyto, arba ghi – išlydyto)

J. Steponavičiūtės nuotr.

Kaip gaminti:

* Šakute gerai sutrinkite bananą.

* Sumaišykite bananą su kiaušiniu bei kiaušinių baltymais, aliejumi, cinamonu. Įmaišykite miltus. Viską labai gerai išmaišykite.

* Įkaitinkitę didesnę keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Samčiu ar šaukštu pilkite po nedaug tešlos, kad gautumėte nedidelius apvalius blynelius. Po minutėlės ar šiek tiek mažiau atsargiai apverskite blynelius ir kepkite, kad abi pusės gražiai paruduotų.

* Patiekite su kepintais migdolų riešutais ir klevų ar agavos sirupu.

J. Steponavičiūtės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis