Jautienos kukuliukai

Sotūs pietūs visai šeimai.
© ievosreceptai.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai

Jautienos faršas - 300 g
Kiaušinis - 1 vnt.
Himalajų druska - 0,25 a. š.
Įvairių pipirų mišinys - 0,25 a. š.
Džiovintos petražolės - 0,25 a. š.
Džiovinti gelsvės lapeliai - 0,25 a. š.
Pankolio sėklos - 0,25 a. š.
Aliejus - 2 a. š.
Pomidorų padažas su bazilikais - 1 indelis (±250g)
Sezamo sėklos - 2 a. š.

Jautienos kukuliukai
© ievosreceptai.lt

Kaip gaminti

* Jautienos faršą sumaišau su kiaušiniu.

* Įberiu prieskonius (druska, pipirai, petražolės, džiovinti gelsvės lapeliai, šiek tiek patrintos pankolio sėklos).

* Suminkau rankomis, kad prieskoniai gerai pasklistų po visą mėsą. Suformuoju nedidelius kukuliukus.

* Keptuvę įkaitinu su aliejumi.

* Karštai pakepinu visus kukuliukus iš visų pusių.

* Kai kukuliukai apskrunda, sudedu pomidorų padažą, pamaišau, uždengiu dangčiu ir leidžiu kukuliukams pasitroškinti kokias 10-15 min.

* Pabaigoje apibarstau sezamo sėklomis.

ievosreceptai.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas (1)

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.