Itin purus varškės apkepas

Purus, minkštas varškės apkepas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Apkepas skanus, purus. Rekomenduoju valgyti su uogiene, grietine, jogurtu.

Patarimai, pastebėjimai. Jei manai nesugers viso pieno, viskas gerai, tiesiog, supilkite viską į masę. Man taip ir nutiko.

Kepiau keramikiniame kepimo inde. Jį patepiau mažu kiekiu sviesto ir pabarsčiau džiuvėsėliais. Galima tiesti ir kepimo popierių, jei kepat metalinėje skardoje ir bijote, kad prilips. Nors aš visad tepu sviestu ir barstau džiūvėsiais.

Mes šįkart valgėm su vaisiniu jogurtu. Visai skanu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.

* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.

* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!

* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.