Itin purus varškės apkepas

Purus, minkštas varškės apkepas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Apkepas skanus, purus. Rekomenduoju valgyti su uogiene, grietine, jogurtu.

Patarimai, pastebėjimai. Jei manai nesugers viso pieno, viskas gerai, tiesiog, supilkite viską į masę. Man taip ir nutiko.

Kepiau keramikiniame kepimo inde. Jį patepiau mažu kiekiu sviesto ir pabarsčiau džiuvėsėliais. Galima tiesti ir kepimo popierių, jei kepat metalinėje skardoje ir bijote, kad prilips. Nors aš visad tepu sviestu ir barstau džiūvėsiais.

Mes šįkart valgėm su vaisiniu jogurtu. Visai skanu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.

* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.

* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!

* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.