Itin purus varškės apkepas

Purus, minkštas varškės apkepas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Apkepas skanus, purus. Rekomenduoju valgyti su uogiene, grietine, jogurtu.

Patarimai, pastebėjimai. Jei manai nesugers viso pieno, viskas gerai, tiesiog, supilkite viską į masę. Man taip ir nutiko.

Kepiau keramikiniame kepimo inde. Jį patepiau mažu kiekiu sviesto ir pabarsčiau džiuvėsėliais. Galima tiesti ir kepimo popierių, jei kepat metalinėje skardoje ir bijote, kad prilips. Nors aš visad tepu sviestu ir barstau džiūvėsiais.

Mes šįkart valgėm su vaisiniu jogurtu. Visai skanu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.

* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.

* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!

* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

Itin purus varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Grybų tarta

Lengvas, skanus, vegetariškas patiekalas Jūsų pietums.

Skanieji bulviniai blynai su varške

Tikrai puikus patiekalas!

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Šventinis obuolių pyragas

Ypatingiems svečiams ar tiesiog sau, mylimai.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.