Itališki bulvių virtiniai

Jų galima pasigaminti ir savo virtuvėje. Svarbu išvirtas ir nusunktas bulves palaikyti dar kiek virš viryklės, kad būtų sausesnės ir nereikėtų į tešlą berti papildomai miltų.

Virtiniams reikės:

1 kg bulvių (maždaug 5 didelės bulvės),

2 kiaušinių baltymų,

300 g miltų,

šaukšto alyvuogių aliejaus,

žiupsnio druskos.

Pagardui reikės:

100 g rūkytos žuvies,

šaukšto sviesto,

šaukšto grietinėlės,

trupučio petražolės.

Kaip gaminti

* Bulves nuplaukite ir neskustas išvirkite. Vidutinio dydžio bulvės virs 20-25 min., didelės 35-40 min. Išvirtas nusunkite, puodą palaikykite virš viryklės, kad bulvės apdžiūtų. Atvėsinkite jas ir nulupkite odelę.

* Sutrinkite bulves iki vientisos masės. Įberkite druską, įmaišykite išplaktą kiaušinio trynį bei aliejų.

* Suberkite ant bulvių masės miltus ir išmaišykite. Tešlą ant miltuoto stalo minkykite tik tiek, kad suliptų. Jeigu minkysite ilgiau, virtiniai bus kietesni, nepurūs.

* Ant miltuoto stalo suformuokite 2 cm storio virveles ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais.

* Jeigu norite, kiekvieną gabaliuką prilaikydami smiliumi ir nykščiu spustelėkite per šakutės vidinę pusę – kad susiformuotų grioveliai ir virtinis įgytų kitokią – panašią į vamzdelio formą.

* Virkite dideliame puode. Suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir, kai tiek jie išplauks į paviršių, išgriebkite.

* Pagardui keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame 2-3 min. pakepinkite žuvį, suberkite grietinėlę. Įmaišykite sukapotas petražoles ir supilkite ant virtinių.

P.S. Paprasčiausias pagardas šiems bulvių virtiniams – truputis tarkuoto parmezano.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis