Imbierinis morkų pyragas

Dar vėsiais ankstyvo pavasario rytais ir vakarais taip norisi ko nors šildančio: karšto arbatos puodelio, pūkuotos antklodės, kailinių šlepečių… o gal pabandykite pasigaminti imbierinio morkų pyrago su glaistu?

Jums reikės:

250 g miltų
50 g grietinės
50 g cukraus
2 v.š. smulkiai supjaustyto ar sutarkuoto imbiero (tinka ir džiovintas, cukruotas)
2 a.š. malto cinamono
1 a.š. sodos
Pusė arbatinio šaukštelio druskos ir maltų muskatų
2 a.š. vanilės
2 kiaušiniai
3 vidutinės smulkiai tarkuotos morkos

Glaistui:

3 v.š. minkšto kreminio sūrio
2 v.š. margarino ar sviesto
1 a.š. vanilės
200 g cukraus pudros
3 šaukštai pieno
Pagal poreikius galima įberti maistinių dažų ar pabarstukų

Gaminame

* Kol ruošite tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į dubenį sudėti visus ingredientus, išskyrus morkas, ir išplakti maišytuvu nedideliu greičiu. Tik tuomet po truputį dėti morkas ir maišyti iki vientisos masės.

* Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti 30-40 minučių kol iškeps.

* Tuo tarpu kitame inde suplakti kreminį sūrį bei sviestą, pamažu į šią masę įmaišyti vanilę, cukraus pudrą bei pieną ir maišyti iki vientisos, tirštos glazūros masės. Norint, galima įberti pyrago papuošimų ar maistinių dažų.

Asmeninio albumo nuotr.

* Pyragą rekomenduojama supjaustyti trikampiais, pašalinant viršutinę šonines bei viršutinę kepimo plutelę, sulyginant paviršių ir užpilti paruoštu glaistu (jei jis būtų nusplavintas morkiniais maistiniais dažais, pyrago gabalėlis turėtų priminti morką. Tokiu atveju iš galo, kaip parodyta nuotraukoje, dar galima pritvirtinti žalius morkos lapelius iš džiovintų vaisių ar ko tik sugalvosite). Pyragą atšaldyti šaldytuve. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis