6 paprikų puselės
Reikės:
3 vidutinio dydžio paprikų,
400 g faršo,
1 didelis svogūno,
50 g fermentinio sūrio,
3-4 v.š. džiūvėsėlių,
sviesto,
žalumynų (pertažolių, krapų arba kt.),
druskos, pipirų, prieskonių mėsai.
Kaip gaminti
* Paprikas perpjauname pusiau, išskobiame sėklalizdžius.
* Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname (nors tai nėra būtina, galima į mėsą jį dėti ir žalią), dedame į faršą. Tai pat sudedame smulkints žalumynus, beriame druskos, pipirų, prieskonių.
* Prikemšame paprikų puseles faršu. Ant viršaus pabarstome tarkuotu sūriu, ant sūrio - džiūvėsėlių ir galiausiai ant kiekvienos puselės uždedame po gabaliuką sviesto.
* Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Patiekiame su bulvėmis arba ryžiais. Skanaus!
***
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!