Įdarytos cukinijos

Įvairios įdarytos daržovės mano antrai pusei - ne prie širdies. Užtai man ir besisvečiuojančiai mamai – tobuli pietūs.

Skaitomiausi straipsniai:
5 liekninamosios arbatos - per savaitę 5 kg
Sekso traumos — kokios dažniausios?
Vienos nakties nuotykis baigėsi 25 metų santuoka
Kojų depiliacija: ką daryti, kad plaukai augtų vis plonesni
Gatvės mada: ką dėvi stilingos paryžietės (FOTO)

Šį cukinijų receptą prieš kelias dienas radau “BBC Good Food” ir laukiau progos jį išbandyti. BBC receptai manęs dar niekada nebuvo nuvylę. Įdarytos cukinijos irgi buvo labai puikios. Todėl dalinuosi su jumis.

Produktai:

2 cukinijos;
1 svogūnas;
4 skiltelės česnako;
4 šviežios kiaulienos dešrelės (tiksliau, jų mėsa);
100 gramų tarkuoto čederio sūrio;
pora saujų džiūvėsėlių;
sauja petražolių;
šlakelis alyvuogių aliejaus.

Procesas:

* Cukinijas perpjaunam per pusę. Vidų išskobiam ir supjaustom mažesniais gabaliukais.

* Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi kelias minutes pakepinam svogūną. Tuomet sudedam smulkintą česnaką ir cukinijos gabalėlius. Kepam tol, kol suminkštėja.

* Nuo dešrelių nulupam odelę, pasiliekam tik mėsytę.

* Dubenyje sumaišom keptuvės turinį, dešrelių mėsą, tarkuotą čederio sūrį, džiūvėsėlius ir smulkintas petražoles. Šituo gėriu įdarom cukinijas, šaunam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 40 minučių.

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis