Grybų tarta

Lengvas, skanus, vegetariškas patiekalas Jūsų pietums.

Perverčiau savo užrašus ir radau labai skanų receptą su grybais. Labai skanus, lengvas patiekalas. Viena bėda tik - norisi dar ir dar.

Čia galima naudoti skirtingų rūšių grybus, aš naudojau tik ruduosius pievagrybius. Tiksliai nežinau jų lietuviško pavadinimo, bet atrodo jie kaip pievagrybiai, tik kepurės rudos spalvos. Man jie skanesni nei įprasti pievagrybiai. Bet galima naudoti grybus, kuriuos mėgstate.

Ingredientai
20 cm tartos formai

Trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite apačioje), aš naudojau pirktinę

Įdarui
150 ml grietinės
300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
70 g čederio sūrio
2 kiaušiniai
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
2 šaukštai sviesto
petražolių
druskos
pipirų

Asmeninis archyvas

Gaminimo eiga

1. Pagaminkite trapią tešlos tartos pagrindui. Kaip pasigaminti, receptą rasite čia. Arba galite naudoti pirktinę tešlą, kaip dariau šį kartą aš.

2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

3. Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 3-5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Grybus nukoškite ir palikite atvėsti.

4. Grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Berkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC.

6. Tartos formoje tolygiai paskirstykite grybus, užpilkite grietinės-sūrio plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

7. Kepkite apie 30 minučių arba kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs, auskinės spalvos.

***

Trapios tešlos receptas

Ingredientai

Trapiai tešlai
155 g miltų
90 g šalto sviesto
3-4 šaukštai vandens
žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti miltus, druską. Sudėkite gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė. Tuomet įpilkite vieną šaukštą vandens, minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildami daugiau vandens, jei reikia (gali būti kad neprireiks viso kiekio vandens). Iš tešlos suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti. Kepkite kaip nurodyta recepte.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis