Lieknėjantiems - grikių salotos

 (3)
Grikių mėgėjams šios salotos turėtų patikti. Ir maistingos, ir labai skanios, be to puikus variantas įsidėti pietums į darbą.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Reikės:

pakelio virtų grikių;
100 g brokolių;
1 morkos;
pusės svogūno;
1 a.š. kario miltelių (nubrauktas);
žiupsnelio sėklų mišinio salotoms (pakepintų sausoje keptuvėje);
druskos, juodųjų pipirų, šv. petražolių.

Gaminame

1. Brokolius keletą minučių apvirkite karštame vandenyje (naudojau šaldytus) ir perliekite šaltu vandeniu.

2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir jame pakepinkite kario miltelius. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytą morką ir pusžiedžiais svogūną. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Sudėkite brokolius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Lieknėjantiems - grikių salotos
© oditele.blogspot.com nuotr.

3. Šiltus grikius išmaišykite su keptomis daržovėmis, Užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, jei reikia. Ant viršaus užberkite sėklų mišinio ir šv.petražolių.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.