Lieknėjantiems - grikių salotos

 (3)
Grikių mėgėjams šios salotos turėtų patikti. Ir maistingos, ir labai skanios, be to puikus variantas įsidėti pietums į darbą.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

pakelio virtų grikių;
100 g brokolių;
1 morkos;
pusės svogūno;
1 a.š. kario miltelių (nubrauktas);
žiupsnelio sėklų mišinio salotoms (pakepintų sausoje keptuvėje);
druskos, juodųjų pipirų, šv. petražolių.

Gaminame

1. Brokolius keletą minučių apvirkite karštame vandenyje (naudojau šaldytus) ir perliekite šaltu vandeniu.

2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir jame pakepinkite kario miltelius. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytą morką ir pusžiedžiais svogūną. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Sudėkite brokolius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Lieknėjantiems - grikių salotos
© oditele.blogspot.com nuotr.

3. Šiltus grikius išmaišykite su keptomis daržovėmis, Užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, jei reikia. Ant viršaus užberkite sėklų mišinio ir šv.petražolių.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!