Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais

 (16)
Pyragėliai – super minkšti ir skanūs... Valgyti juos reikėtų šiltus, bet ir šalti skanūs.
Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais
© Fotolia nuotr.

Apie 20 vidutinio dyžio pyragėlių (viena skarda).

Matavimui naudojama stiklinė – 200 ml.

Tešla:

1 stiklinė pieno
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
100 g sviesto
70 g aliejaus
2 kiaušiniai
7-11 g sausų mielių pakelis (tų, kurias tereikia sumaišyti su miltais)
apie 5 stiklinės miltų

Įdarui:

Kopūstas
Svogūnas
Morka
1 kiaušinis
mėgstami prieskoniai
kiaušinis bandelių aptepimui (bet galite truputį kiaušinio pasilikti nuo tešlos ar įdaro kiaušinių)

Gaminame

* Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai.

* Tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).

* Kol tešla kyla - ruošiame įdarą. Pakepiname svogūną, morką, galiausiai kopūstus. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais. Atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Galite dar dėti kitų daržovių - tai Jūsų fantazijos ir noro reikalas.

* Išimame šiek tiek pakilusią tešlą, dar kartą gerai perminkome, atgnybiame gabalėlį, išminkome jį delne, dedame įdaro, gerai užspaudžiame siūlę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (siūle į apačią). Paliekame skardoje apie 20 min, kad pakiltų. Pyragėlius aptepame kiaušiniu, jei norime - pabarstome sezamo sėklomis (kmynais ar kt.). Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Grikių ir cukinijų kotletai

Skanu, lengva ir sotu!

Itališkas obuolių pyragas

Super lengvai ir greitai pagaminamas itališkas pyragas su obuoliais ir cinamonu.

Trinta moliūgų sriuba

Švelnaus skonio, be galo kvapni ir skani sriuba.

Plokštainis „Magdė“ (2)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui (1)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų.

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (3)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.
Sk spa. 02d.
10°...21°
Pr spa. 03d.
10°...16°
An spa. 04d.
6°...13°
Tr spa. 05d.
5°...11°
Kt spa. 06d.
7°...13°