Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais

 (16)
Pyragėliai – super minkšti ir skanūs... Valgyti juos reikėtų šiltus, bet ir šalti skanūs.
© Fotolia nuotr.

Apie 20 vidutinio dyžio pyragėlių (viena skarda).

Matavimui naudojama stiklinė – 200 ml.

Tešla:

1 stiklinė pieno
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
100 g sviesto
70 g aliejaus
2 kiaušiniai
7-11 g sausų mielių pakelis (tų, kurias tereikia sumaišyti su miltais)
apie 5 stiklinės miltų

Įdarui:

Kopūstas
Svogūnas
Morka
1 kiaušinis
mėgstami prieskoniai
kiaušinis bandelių aptepimui (bet galite truputį kiaušinio pasilikti nuo tešlos ar įdaro kiaušinių)

Gaminame

* Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai.

* Tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).

* Kol tešla kyla - ruošiame įdarą. Pakepiname svogūną, morką, galiausiai kopūstus. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais. Atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Galite dar dėti kitų daržovių - tai Jūsų fantazijos ir noro reikalas.

* Išimame šiek tiek pakilusią tešlą, dar kartą gerai perminkome, atgnybiame gabalėlį, išminkome jį delne, dedame įdaro, gerai užspaudžiame siūlę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (siūle į apačią). Paliekame skardoje apie 20 min, kad pakiltų. Pyragėlius aptepame kiaušiniu, jei norime - pabarstome sezamo sėklomis (kmynais ar kt.). Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Čeburekai su mėsa

Paprastai įdarui naudojamas kiaulienos faršas, bet šį kartą išbandžiau su kalakutienos faršu. Tešlą paruošite labai greitai ir dirbti su ja buvo vienas malonumas.

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?