Greitai pagaminamas pyragas su aguonomis

Šio aguonų pyrago greitumas tame, kad naudojame jau paruoštą šaldytą tešlą. Tomis dienoms, kai nėra noro ilgai sukiotis virtuvėje, tai puiki idėja ir labai skani išeitis. O gal tiktų ir smaližių pusryčiams, vietoj prancūziškų ragelių?

Šių dienų populiariausi:
- Koks tinkamiausias automobilis pagal Zodiaką
- R. Kulvinskytės grožio receptai: Holivudo garbanos ir skaisti oda
- Greitai lūžtantys nagai: problemos, priežastys ir sprendimo būdai
- Kaip numesti svorio nesilaikant griežtų dietų
- Geriausi šeimos čeburekai

Ingredientai:

500 g sluoksniuotos mielinės tešlos;
100 g aguonų;
40 g sviesto;
80 g cukraus;
1 a.š. malto cinamono;
1 kiaušinio;
1 obuolio.

Kaip gaminti

* Sluoksniuotą tešlą padaliname į dvi dalis ir iškočiojame vienodo dydžio lakštus (tokių matmenų, kaip turima kepimo skardelė). Pirmąjį lakštą įklojame į paruoštą kepimo formą.

* Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu, paliekame dešimčiai minučių ir nukošiame per sietelį. Sumalame ir įtriname kambario temperatūros sviestą. Įmaišome cukrų bei cinamoną.

* Kiaušinį išplakame. Didžiąją jo dalį įmaišome į aguonas (šlakelį pasiliekame pyragui aptepti).

* Obuolį supjaustome plonomis skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos pagrindo. Ant viršaus paskirstome aguonų masę, tešlos kraštelius palikdami sausus. Užklojame antru iškočiotos tešlos sluoksniu. Pirštais užspaudžiame abiejų sluoksnių kraštelius.

* Paruoštą kepimui, pyragą aptepame likusiu kiaušinio plakiniu. Viršų subadome šakute, kad kepant išeitų susikaupęs oras ir tešla nesutrūktų.

* Pašauname į gerai įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių.

* Prapjauname tik pravėsusį.

g-blogas.lt nuotr.

Su meile, Gabrielė

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis