Geriausi šeimos čeburekai

Laiko turim, produktų yra, tad imkimės darbo - rezultato lauks visi!

Šios savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Drabužiai, kurie lieknina net iki kelių kilogramų
- Sophia Loren - meilė vedusiam vyrui, patirtas persileidimas ir „viešnagė“ už grotų
- 20 taisyklių, kurios padės išsaugoti ir pagerinti santykius su mylimu žmogumi
- 9 žingsniai didesnės algos link
- Ką rytų horoskopas žada šiems metams
- Mamos kugelis - skaniausias

Produktai įdarui:

Kiaulienos faršas, 500 g
Ropiniai svogūnai, 2 vnt.
Vanduo, 110 ml
Vištienos sultinio kubeliai, 8 g
Druska
Juodieji malti pipirai
Kvapieji malti pipirai

Produktai tešlai:

Kvietiniai miltai, 750 g
Šviežios mielės, 40 g
Pienas, 600 ml
Cukrus, 5 g
Druska
Aliejus kepimui

Kaip gaminti

* Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, sutrupinkite du trečdalius vištienos sultinio kubelio, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.

* Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.

* Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.

* Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti.

* Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą mėsos įdaro, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.

* Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis