Garstyčių ir citrinų padaže troškinti vištienos ketvirčiai

Sotūs ir skanūs pietūs.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

4 vnt. vištienos ketvirčių (apie 1.6 kg);
50 ml alyvuogių aliejaus;
40 g sviesto;
4 vnt. česnako skiltelių (grūstas);
100 ml vištienos sultinio;
100 g grietinėlės;
40 g Dižono garstyčių;
200 ml baltojo vyno (!!!);
2 šaukštai smulkinto šalavijo;
1 citrinos sulčių.

Bulvėms su žolelėmis reikėms:

800 g bulvių (parinkite panašaus dydžio bulvės);
40 g sviestas;
2 šaukštai smulkintų petržolių;
1 šaukštas smulkintų čiobrelių.

Gaminame:

* Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

* Dideliame puode (kuris turi būti tinkamas kepimui orkaitėje) ištirpiname sviestą ir aliejų. Dedame ketvirčius odele žemyn ir apkepame ~ 5 - 6 min.

* Suberiame česnaką ir supilame vyną. Šiek tiek pakaitiname.

* Tada puodą "pašauname" į orkaitę ir troškiname, kol mėsa bus tinkama valgyti. Troškinimo laikas labai priklauso nuo ketvirčių dydžio. Jei mažesni, užtenka ir 15 min.

* Kol troškinasi, pagaminame padažiuką. Sumaišome grietinėlę ir garstyčias. Kaitiname ant vidutinio karščio maišant tol, kol skysčio sumažėja trečdaliu (6-8 min.). Supilame citrinos sultis, smulkintą šalaviją. Galime pagardinti citrinos žievele.

* Ištraukiame mėsą iš orkaitės ir užpilame padažu. Išmaišome ir sandariai uždengiame. Paliekame šiltai, mėsytei ir padažui "netrukdome susidraugauti".

* Išverdame bulvytes. Gerai nusausiname. Sviestą ištriname su žolelėmis ir sumaišome su bulvėmis.

* Bulves galima patiekti ir atsirai, bet galima ir sumaišant su mėsa.

* Ir skonis, ir kvapas tobulas!

Skanaus!

gileskromelis.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!

Vakarienei – labai gardūs blynai!

Oi kaip mane erzina, kad vis nepataikau, kiek savo šeimynai rytais išvirti košės. Visai neseniai pasakiau stop tokiam maisto švaistymui. Liko košės – iš jos gims koks kitas patiekalas. Štai taip, man visai netikėtai, atradau išties labai gardžių ir šeimos teigiamai įvertintų blynų receptą.