Garstyčių ir citrinų padaže troškinti vištienos ketvirčiai

Sotūs ir skanūs pietūs.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

4 vnt. vištienos ketvirčių (apie 1.6 kg);
50 ml alyvuogių aliejaus;
40 g sviesto;
4 vnt. česnako skiltelių (grūstas);
100 ml vištienos sultinio;
100 g grietinėlės;
40 g Dižono garstyčių;
200 ml baltojo vyno (!!!);
2 šaukštai smulkinto šalavijo;
1 citrinos sulčių.

Bulvėms su žolelėmis reikėms:

800 g bulvių (parinkite panašaus dydžio bulvės);
40 g sviestas;
2 šaukštai smulkintų petržolių;
1 šaukštas smulkintų čiobrelių.

Gaminame:

* Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

* Dideliame puode (kuris turi būti tinkamas kepimui orkaitėje) ištirpiname sviestą ir aliejų. Dedame ketvirčius odele žemyn ir apkepame ~ 5 - 6 min.

* Suberiame česnaką ir supilame vyną. Šiek tiek pakaitiname.

* Tada puodą "pašauname" į orkaitę ir troškiname, kol mėsa bus tinkama valgyti. Troškinimo laikas labai priklauso nuo ketvirčių dydžio. Jei mažesni, užtenka ir 15 min.

* Kol troškinasi, pagaminame padažiuką. Sumaišome grietinėlę ir garstyčias. Kaitiname ant vidutinio karščio maišant tol, kol skysčio sumažėja trečdaliu (6-8 min.). Supilame citrinos sultis, smulkintą šalaviją. Galime pagardinti citrinos žievele.

* Ištraukiame mėsą iš orkaitės ir užpilame padažu. Išmaišome ir sandariai uždengiame. Paliekame šiltai, mėsytei ir padažui "netrukdome susidraugauti".

* Išverdame bulvytes. Gerai nusausiname. Sviestą ištriname su žolelėmis ir sumaišome su bulvėmis.

* Bulves galima patiekti ir atsirai, bet galima ir sumaišant su mėsa.

* Ir skonis, ir kvapas tobulas!

Skanaus!

gileskromelis.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.