Garstyčių ir citrinų padaže troškinti vištienos ketvirčiai

Sotūs ir skanūs pietūs.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

4 vnt. vištienos ketvirčių (apie 1.6 kg);
50 ml alyvuogių aliejaus;
40 g sviesto;
4 vnt. česnako skiltelių (grūstas);
100 ml vištienos sultinio;
100 g grietinėlės;
40 g Dižono garstyčių;
200 ml baltojo vyno (!!!);
2 šaukštai smulkinto šalavijo;
1 citrinos sulčių.

Bulvėms su žolelėmis reikėms:

800 g bulvių (parinkite panašaus dydžio bulvės);
40 g sviestas;
2 šaukštai smulkintų petržolių;
1 šaukštas smulkintų čiobrelių.

Gaminame:

* Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

* Dideliame puode (kuris turi būti tinkamas kepimui orkaitėje) ištirpiname sviestą ir aliejų. Dedame ketvirčius odele žemyn ir apkepame ~ 5 - 6 min.

* Suberiame česnaką ir supilame vyną. Šiek tiek pakaitiname.

* Tada puodą "pašauname" į orkaitę ir troškiname, kol mėsa bus tinkama valgyti. Troškinimo laikas labai priklauso nuo ketvirčių dydžio. Jei mažesni, užtenka ir 15 min.

* Kol troškinasi, pagaminame padažiuką. Sumaišome grietinėlę ir garstyčias. Kaitiname ant vidutinio karščio maišant tol, kol skysčio sumažėja trečdaliu (6-8 min.). Supilame citrinos sultis, smulkintą šalaviją. Galime pagardinti citrinos žievele.

* Ištraukiame mėsą iš orkaitės ir užpilame padažu. Išmaišome ir sandariai uždengiame. Paliekame šiltai, mėsytei ir padažui "netrukdome susidraugauti".

* Išverdame bulvytes. Gerai nusausiname. Sviestą ištriname su žolelėmis ir sumaišome su bulvėmis.

* Bulves galima patiekti ir atsirai, bet galima ir sumaišant su mėsa.

* Ir skonis, ir kvapas tobulas!

Skanaus!

gileskromelis.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.