Gardžioji lazanija

 (1)
Gardu-sultinga-įspūdinga! Haha. Šiandien vėl supratau,kad dievinu maistą!
Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Reikės:

lazanijai skirtų makarono lakštų;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkų;
1 paprikos;
1 sogūno;
200 g pievagrybių;
0,5 l sultinio;
kelių šaukštų pomidorų padažo;
fermentinio sūrio;
prieskonių.

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Padažui:

1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.

Gaminame

* Keptuvėje iškepame išpreskoniuotą kiaulienos faršą, pabaigai dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.

* Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką. Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Padažui keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu. Kepame 200 laipsnių įlkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių, išėmus apibarstome sūriu, skanaus!

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Grikių ir cukinijų kotletai

Skanu, lengva ir sotu!

Itališkas obuolių pyragas

Super lengvai ir greitai pagaminamas itališkas pyragas su obuoliais ir cinamonu.

Trinta moliūgų sriuba

Švelnaus skonio, be galo kvapni ir skani sriuba.

Plokštainis „Magdė“ (2)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui (1)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų.

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (3)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.
Sk spa. 02d.
10°...21°
Pr spa. 03d.
10°...16°
An spa. 04d.
6°...13°
Tr spa. 05d.
5°...11°
Kt spa. 06d.
7°...13°