Gardžioji lazanija

 (1)
Gardu-sultinga-įspūdinga! Haha. Šiandien vėl supratau,kad dievinu maistą!
Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Reikės:

lazanijai skirtų makarono lakštų;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkų;
1 paprikos;
1 sogūno;
200 g pievagrybių;
0,5 l sultinio;
kelių šaukštų pomidorų padažo;
fermentinio sūrio;
prieskonių.

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Padažui:

1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.

Gaminame

* Keptuvėje iškepame išpreskoniuotą kiaulienos faršą, pabaigai dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.

* Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką. Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Padažui keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu. Kepame 200 laipsnių įlkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių, išėmus apibarstome sūriu, skanaus!

Gardžioji lazanija
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Geltonoji obuolienė (1)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.
An rgp. 30d.
13°...19°
Tr rgp. 31d.
11°...21°
Kt rgs. 01d.
13°...23°
Pn rgs. 02d.
15°...20°
Št rgs. 03d.
10°...19°