Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai:

Virtos bulvės - 0,5 kg;
Varškė (sausesnė) - 200 g;
Tarkuotas fermentinis sūris ~ 2 valgomieji šaukštai;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 1 stiklinė;
Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas;
Druska;
Maltų džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus kepimui.
Padažui:
Sviestas ~ 100 g;
Grietinė ~ 130 g;
Virintas vanduo - šlakelis.

Gaminame

* Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome.

* Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs.

* Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.

* Grietinės ir sviesto padažas

Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname. Skanaus!

patarimupasaulis.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Vasaros užkandžiai: tortilijų suktinukai su kumpiu

Receptas labai paprastas. Vienas du ir oplia – tortilijų suktinukai su kumpiu. Paprasčiau nebūna. Bet kai skanu... Nors variantų galima sugalvoti milijoną!

Mindaugo karūnavimo puotos valgiai – pasigaminkite troškinio

Liepos 6-ąją minime pirmojo (ir, deja, vienintelio) Lietuvos karaliaus – Mindaugo – karūnavimą 1253 metais. Pabandykime panagrinėti, kokie patiekalai galėjo puikuotis ant Mindaugo karūnacijos proga iškeltos puotos stalo?