Gardi, sultinga lazanija – apsilaižysite pirštus

Sotus patiekalas visai šeimai.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai:

Lazanijai skirti makaronų lakštai;

800 g kiaulienos faršo;

2 morkos;

1 paprikos;

1 sogūnas;

200 g pievagrybiai;

0,5 l sultinio;

keli šaukštai pomidorų padažo;

fermentinis sūris pabarstymui;

prieskoniai.

Padažui:

1 v.š. sviesto;

1 v.š. krapų;

1 v.š. miltų;

0,5 l pieno.


Gaminame

*Keptuvėje iškepame prieskoniais pagardintą kiaulienos faršą, pabaigoje dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.

*Burokams skirta tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką.

*Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.

*Padažas. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.

*Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu.

*Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių. Išėmus apibarstome sūriu, skanaus!

sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Vasaros užkandžiai: tortilijų suktinukai su kumpiu

Receptas labai paprastas. Vienas du ir oplia – tortilijų suktinukai su kumpiu. Paprasčiau nebūna. Bet kai skanu... Nors variantų galima sugalvoti milijoną!

Mindaugo karūnavimo puotos valgiai – pasigaminkite troškinio

Liepos 6-ąją minime pirmojo (ir, deja, vienintelio) Lietuvos karaliaus – Mindaugo – karūnavimą 1253 metais. Pabandykime panagrinėti, kokie patiekalai galėjo puikuotis ant Mindaugo karūnacijos proga iškeltos puotos stalo?