Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijoms reikės:

300 g žaliųjų smidrų;
2 didelių apelsinų;
6 vyšninių pomidorų;
100 g salotų mišinio;

padažui:

2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 a.š. baltojo vyno acto;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaivios smidrų salotos
© Asmeninis archyvas

Gaminame

* Smidrus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3-4 min. arba kol suminkštės, bet išliks traškūs.

* Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir ataušinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Atidėkite į šalį, kad visai atvėstų.

* Nutarkuokite žievelę nuo pusės apelsino. Nulupkite abu apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Į dubenėlį išsunkite sultis iš apelsinų nuopjovų.

* Į salotinę sudėkite smidrus, apelsinų skilteles, per pusę perpjautus pomidorus, salotų mišinį.
Į dubenėlį su apelsinų sultimis supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Paruoštą padažą ant salotų užpilkite tik prieš patiekiant ir išmaišykite kartu su salotomis.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.