Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijoms reikės:

300 g žaliųjų smidrų;
2 didelių apelsinų;
6 vyšninių pomidorų;
100 g salotų mišinio;

padažui:

2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 a.š. baltojo vyno acto;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaivios smidrų salotos
© Asmeninis archyvas

Gaminame

* Smidrus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3-4 min. arba kol suminkštės, bet išliks traškūs.

* Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir ataušinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Atidėkite į šalį, kad visai atvėstų.

* Nutarkuokite žievelę nuo pusės apelsino. Nulupkite abu apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Į dubenėlį išsunkite sultis iš apelsinų nuopjovų.

* Į salotinę sudėkite smidrus, apelsinų skilteles, per pusę perpjautus pomidorus, salotų mišinį.
Į dubenėlį su apelsinų sultimis supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Paruoštą padažą ant salotų užpilkite tik prieš patiekiant ir išmaišykite kartu su salotomis.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.