Eklerai su varškės įdaru

Puiki savaitgalio įžanga!

Šių dienų populiariausi:
- Vanga: akla aiškiaregė ar komunistų šnipė?
- Horoskopas lapkričio 13-20 d.: nors viename fronte mūsų laukia sėkmė
- A. Bunikienė: kūriau elegantiškai moteriai, kuri mėgsta puoštis
- Madingiausi sezono paltai (FOTO)
- Keksas su obuoliais ir migdolais

Ingredientai:

Vanduo - 250 ml
Sviestas - 100 g
Druska - 1 a. š.
Miltai - 200 g
Kiaušiniai - 5 vnt.

Varškės kremui:

Natūralus jogurtas - 3 v. š.
Cukrus - 4 v. š.
„Ricotta“ varškės sūris - 250 g

Kaip gaminti

* Didesniame puode užkaičiu vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydo, dedu miltus ir greitai maišau mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.

* Atvėsinu tešlą ir po vieną/du įmušu kiaušinius, bet neplaku, o maišau.

* Kepimo indą pašlakstau nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuoju norimo dydžio pyragėlius.

* Kepu 15 - 20 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.

* Kol kepa, pasidaminu varškės kremą. Ricotta varškės sūrį sutrinu su cukrumi ir jogurtu.

* Atvėsusius pyragėlius įpjaunu šalia dugno ir įdedu varškės kremo.

www.ievosreceptai.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis