Eklerai su plikytu kremu - ruošiamės rugsėjo 1-ajai

Juos pagaminti nėra taip sudėtinga, kaip aš maniau. Taip, atima laiko, bet suklysti beveik neįmanoma, ypač, jei viskas daroma tiksliai pagal receptą. Todėl raginu mest sau iššūkį ir didžiuotis savaisiais eklerais.

Šių dienų populiariausi:
- Šeimos sode - tik baltai ar pastelinėmis spalvomis žydintys augalai
- Mokslininkai: spanguolės - puiki priemonė kovoje ir su mirtinomis ligomis
- Audrey Hepburn – stiliaus ikona, patyrusi badą ir 5 persileidimus
- Horoskopas 08.28-09.04: kas teiks gerų emocijų
- Marinuotos cukinijos

Maždaug 20 pyragėlių reikia:
Tešlai:

300 ml vandens,
110 g sviesto,
150 g miltų,
žiupsnelio druskos,
1 a.š. cukraus,
4 didesnių kiaušinių.

Kremui:

300 ml pieno,
1 v.š. krakmolo,
1 v.š. miltų,
3 kiaušinių tryniai,
3 v.š. cukraus,
150 ml plakamosios grietinėlės.

Glaistui:

100 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
2 v.š. cukraus pudros,
2 v.š. karšto vandens.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Pradedame nuo tešlos. Vandenį supilti į puodą, sudėti į jį gabalėliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Miltus persijoti atskirai. Vandenį kaitinti iki virimo. Kai burbuliuos didžioji vandens dalis, vienu kartu suversti miltus ir greitai maišyti (plakimo šluotele, pvz.). Po pusės minutės išjungti viryklę ir toliau maišyti, kol susidaro lygi masė, kuri nelimpa prie puodo. Recepte rašo neįsisimaginti maišant, pakaks apsukti 20 kartų, nes permaišyta tešla suskils. Gautą masę išdrėbti į dubenį, kad greičiau atvėstų.

* Kiaušinius šiek tiek paplakti. Kai tešla atvėsta iki maloniai šiltos, dėti į ją porą šaukštų plaktų kiaušinių masės ir energingai maišyti (galima ir mikseriu). Taip palaipsniui įmaišyti visus kiaušinius. Tešla turi gautis “drimbanti” nuo šaukšto.

* Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 210 C. Ant skardos konditeriniu švirkštu formuoti 2-3 cm skersmens pagaliukus, jei norisi apvalių – tiesiog dėti šaukštu. Svarbu palikti nemažus tarpus, nes eklerai beveik padvigubės. Kepti 35 min. nevarstant orkaitės durelių. Tada ištraukus padaryti jų šone (ar apačioje) nedideles skylutes ir dar 4-5 minutėms gąžinti į orkaitę, kad išdžiūtų vidus. Visiems iškepus palikti atvėsti.

* Kremas: Pieną pakaitinti puode beveik iki virimo ir nuimti nuo ugnies. Trynius išsukti su cukrumi ir šaukštu karšto pieno. Tuomet įpilti dar šiek tiek pieno, suberti krakmolą, miltus ir viską sumaišyti iki košelės. Kai jau nelieka gumuliukų, supilti visą likusį pieną, išmaišyti iki vientisumo ir supilti į švarų puodą bei kaitinti ant ugnies, kol užvirs. Kai taip nutiks – maišyti ir leisti šiek tiek pakunkuliuoti, kol kremas sutirštės, taps tąsus. Tuomet pilti į uždaromą indelį ir leisti atvėsti. Kai pravės – dėti į šaldytuvą ir leisti gerai atšalti. Galiausiai kremas atrodys “sušokęs” į luitą – taip ir turi būti. Reikia jį greitai išmaišyti, kol taps vėl gyvas. Tuomet atskirai suplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti ją su kremu. Galutinis variantas bus purus, standus, lengvas kremas.

skanestai.wordpress.com nuotr.
* Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ar maišelį ir per pyragėliuose padarytą skylutę pripildyti jų vidų.

* Liko glaistas: vandens vonelėje ištirpinti šokoladą su sviestu. Kai jie ištirps, puodą nukelt nuo ugnies, berti cukraus pudrą ir karštą vandenį. Masė gausis blizgi ir skysta. Pyragaičio viršūnėlę ar šoną panardinti į šokoladą ir padėti išdžiūti. VISKAS. Atrodo gal ir sudėtinga, tiek daug visko prirašyta, bet kuo smulkesnis receptas, tuo aiškiau, kaip viską daryti.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis