Džiovintų vaisių triufeliai

Nekeptas desertas - visada norėjau pabandyti tokį sveikuolišką desertą. Buvo smalsu. Smalsumą patenkinau - įdomus, skanus desertas, nėra labai saldus (kas tikrai nustebino).

Patarimai, pastebėjimai. Priklausomai nuo dydžio iš šios normos gaunasi apie 20-25 mažų triufelių.
Slyvų neturėjau pakeičiau abrikosais.
Į vaisių košelę galima įpilti pusę šaukšto brendžio, jei norite. Aš nepyliau.
Apvolioti galima ir aguonose.
Vaisius mirkiau apie valandą, tuomet sumaliau su mini smulkintuvu. Galima valgyti iš karto, bet pastovėję šaldytuve skanesni.
Pistacijas smulkinčiau smulkiau.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ingredientai

50 g datulių
35 g džiovintų slyvų
35 g džiovintų abrikosų
35 g razinų
35 g džiovintų spanguolių
50 ml apelsinų sulčių
75 g maltų migdolų (gali prireikti daugiau)

Apvoliojimui
2 šaukštai sezamo sėklų
Saujelė gliaudytų, smulkintų pistacijų
2 šaukštai kokoso drožlių

Gaminimo eiga

* Visus vaisius nuplaukite su verdančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite apelsinų sultimis, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kad vaisiai sudrėgtų (apie kelias minutes). Leiskite vaisiams pastovėti (mirkti) bent porą valandų.

* Nuo vaisių nupilkite skysčio perteklių, jei bus, sudėkite į kombainą ir sumalkite iki košelės.

* Į vaisių košelę berkite maltus migdolus, išmaišykite. Jei masė skystoka, įdėkite daugiau migdolų.

* Formuokite nedideliu rutuliukus, apvoliokite sezamų sėklose, kokoso drožlėse ir pistacijose.

* Leiskite triufeliams pastovėti šaldytuve ir sutvirtėti apie 1-2 valandas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis