Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“

 (1)
Birželio 29-ą dieną virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas Vilniaus senamiestyje atidaro naują restoraną „Amandus“. Atidarymo išvakarėse jis sukvietė artimiausius bičiulius – aprodyti restoraną, kartu pasidžiaugti ir pavaišinti.
© Organizatorių archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

„Amandus“ – restoranas, kuriame visas dėmesys skiriamas kokybiškam, skaniam ir įdomiam maistui. Per visą laikotarpį nuo mokslų Kopenhagoje iki keleto sėkmingų restoranų Vilniuje jau žinau, kas man ir mano svečiui patinka. Motyvuota komanda ir moderni restorano išvaizda atspindi tai, ko aš pats noriu bei siekiu dabar – kokybės ir solidumo. Tikiuosi restoraną įterpti ir į tarptautinį žemėlapį bei priartinti Vilnių prie tų miestų, į kuriuos svečiai užsuka ir dėl maisto kultūros restoranuose“, - sako Deivydas Praspaliauskas, naująjį restoraną atidaręs Pilies gatvėje.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Restorano pavadinimas „Amandus“ – simboliška pagarbos išraiška Lizzi ir Knud Amandus, kurie globojo Kopenhagoje kulinariją studijavusį D. Praspaliauską ir tapo jo šeima Danijoje. Be to, „amandus“ lotyniškai reiškia mylimas, tą patį hebrajų kalboje simbolizuoja ir Deivydo vardas.
„Būtent apie šį restorano pavadinimą esu galvojęs jau labai seniai. Visų pirma, be Amandus šeimos nebūčiau tuo, kuo esu dabar. Tai dar vienas būdas padėkoti man labai svarbiems žmonėms. Tikiu, kad ši vieta bus mylima tų, kurie vertina skanų, kokybišką maistą, moka juo mėgautis“, - teigia D. Praspaliauskas.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Virtuvė – kuri patinka pačiam

„Amandus“ patiekaluose vyrauja sezoniniai produktai – daugiausia vietiniai arba atvežti iš tokių pasaulio kampelių, kuriuose jie išskirtinai auga arba turi senas paruošimo tradicijas.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Pirmajame „Amandus“ aukšte a la carte meniu restoranas dirba kasdien, o restorano rūsyje antradieniais-šeštadieniais siūlomas kas mėnesį keičiamas degustacinis meniu.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

„Man svarbu gaminti ne tik skaniai, bet ir įdomiai. „Amandus“ virtuvė – be pavadinimo, ji tokia, kokia patinka man, tokia, kuri, tikiu, labiausiai džiugina svečią“, - savo maisto filosofiją pasakoja D. Praspaliauskas.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Atidarymo išvakarėse susirinkusieji buvo vaišinami geltonųjų pomidorų gaspaču, jautienos Bresaola su džiovintais vaisiais ir citrinžole, temperuota lašiša su moliūgų sėklomis ir krapais, antienos confit su karamelizuotais raudonaisiais kopūstais ir skrudintais svogūnais.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas
Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas


Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Vakarą vainikavo jau firminiu tapęs D. Praspaliausko šokoladinis pyragas. Be šio bemilčio šokoladinis pyrago neapsieina nei vienas Deivydo gimtadienis, jį virtuvės šefas yra tiekęs Holivudo žvaigždėms ir net Danijos karališkajai šeimai.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.