Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“

 (1)
Birželio 29-ą dieną virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas Vilniaus senamiestyje atidaro naują restoraną „Amandus“. Atidarymo išvakarėse jis sukvietė artimiausius bičiulius – aprodyti restoraną, kartu pasidžiaugti ir pavaišinti.
© Organizatorių archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

„Amandus“ – restoranas, kuriame visas dėmesys skiriamas kokybiškam, skaniam ir įdomiam maistui. Per visą laikotarpį nuo mokslų Kopenhagoje iki keleto sėkmingų restoranų Vilniuje jau žinau, kas man ir mano svečiui patinka. Motyvuota komanda ir moderni restorano išvaizda atspindi tai, ko aš pats noriu bei siekiu dabar – kokybės ir solidumo. Tikiuosi restoraną įterpti ir į tarptautinį žemėlapį bei priartinti Vilnių prie tų miestų, į kuriuos svečiai užsuka ir dėl maisto kultūros restoranuose“, - sako Deivydas Praspaliauskas, naująjį restoraną atidaręs Pilies gatvėje.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Restorano pavadinimas „Amandus“ – simboliška pagarbos išraiška Lizzi ir Knud Amandus, kurie globojo Kopenhagoje kulinariją studijavusį D. Praspaliauską ir tapo jo šeima Danijoje. Be to, „amandus“ lotyniškai reiškia mylimas, tą patį hebrajų kalboje simbolizuoja ir Deivydo vardas.
„Būtent apie šį restorano pavadinimą esu galvojęs jau labai seniai. Visų pirma, be Amandus šeimos nebūčiau tuo, kuo esu dabar. Tai dar vienas būdas padėkoti man labai svarbiems žmonėms. Tikiu, kad ši vieta bus mylima tų, kurie vertina skanų, kokybišką maistą, moka juo mėgautis“, - teigia D. Praspaliauskas.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Virtuvė – kuri patinka pačiam

„Amandus“ patiekaluose vyrauja sezoniniai produktai – daugiausia vietiniai arba atvežti iš tokių pasaulio kampelių, kuriuose jie išskirtinai auga arba turi senas paruošimo tradicijas.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Pirmajame „Amandus“ aukšte a la carte meniu restoranas dirba kasdien, o restorano rūsyje antradieniais-šeštadieniais siūlomas kas mėnesį keičiamas degustacinis meniu.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

„Man svarbu gaminti ne tik skaniai, bet ir įdomiai. „Amandus“ virtuvė – be pavadinimo, ji tokia, kokia patinka man, tokia, kuri, tikiu, labiausiai džiugina svečią“, - savo maisto filosofiją pasakoja D. Praspaliauskas.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Atidarymo išvakarėse susirinkusieji buvo vaišinami geltonųjų pomidorų gaspaču, jautienos Bresaola su džiovintais vaisiais ir citrinžole, temperuota lašiša su moliūgų sėklomis ir krapais, antienos confit su karamelizuotais raudonaisiais kopūstais ir skrudintais svogūnais.

Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas
Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas


Duris atvėrė naujas Deivydo Praspaliausko restoranas „Amandus“
© Organizatorių archyvas

Vakarą vainikavo jau firminiu tapęs D. Praspaliausko šokoladinis pyragas. Be šio bemilčio šokoladinis pyrago neapsieina nei vienas Deivydo gimtadienis, jį virtuvės šefas yra tiekęs Holivudo žvaigždėms ir net Danijos karališkajai šeimai.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.