Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.
© Gamintojo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pateikiame du vasariškus receptus, kuriais nustebinsite šeimą ar draugus. Vienam paruošti reikės šiek tiek žarijų ir dūmo, kitam pakaks orkaitės šilumos.

Ant žarijų skrudintas dešrainis

Dešrainiui pagaminti reikės:

„hot dog“ tipo bandelės,
dešrelės (tai gali būti pieniška, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.),
20 g paprikų,
šaukšto tarkuoto brandinto sūrio,
3 marinuotų agurkėlių,
šaukšto majonezinio padažo su aitriosiomis paprikomis,
šaukšto garstyčių,
šaukšto aštraus saldžiarūgščio skonio kečupo.

Gaminame

* Pirmiausia reikia dešrelę ir bandelę švelniai apskrudinti kepsninėje ant žarijų. Marinuotus agurkėlius ir paprikas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti.

* Apskrudintą bandelę įpjaukite išilgai, jos vidų ištepkite kečupu ir majoneziniu padažu su aitriosiomis paprikomis, sudėkite smulkintus agurkėlius ir paprikas, įdėkite dešrelę. Dešrainio viršų padenkite plonu garstyčių sluoksniu, o ant viršaus pabarstykite brandinto sūrio.

* Patiekalą skrudinkite ant žarijų, kol sūris išsilydys. Skonio meistras rekomenduoja dešrainį patiekti su salotų lapais, pomidorais, šviežių daržovių salotomis ar bazilikų lapeliais.

Orkaitėje užkeptas dešrainis su karamelizuotais svogūnais

Dešrainiui pagaminti reikės:

specialios pailgos bandelės,
dešrelės (gali būti pieniška, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.),
šaukšto tarkuoto brandinto sūrio,
2 marinuotų agurkėlių,
žiupsnelio smulkinto kopūsto,
vieno nedidelio mėlynojo svogūno,
šaukšto lietuviškų garstyčių,
pomidorų padažo be krakmolo ir konservantų,
majonezo „Provansalis“,
šaukšto cukraus,
šaukšto balzaminio acto.

Gaminame

* Pirmiausia galima pasiruošti karamelizuotus svogūnus. Pusžiedžiais supjaustyti svogūnai pakepinami keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Svogūnams šiek tiek paskrudus, įberiama cukraus ir įpilama balzaminio acto. Svogūnai kepinami, kol actas išgaruos.

* Tuomet galima ruošti dešrainį. Bandelę įpjaukite išilgai, vidų ištepkite pomidorų padažu, majonezu ir garstyčiomis. Marinuotus agurkėlius (perpjautus išilgai) ir smulkintus kopūstus įdėkite į bandelės vidų, ten pat įterpkite ir keptuvėje paskrudintą dešrelę. Ant jos užberkite anksčiau paruoštų karamelizuotų mėlynųjų svogūnų.

* Dešrainis jau beveik paruoštas. Telieka jo viršų pabarstyti sūriu ir pašauti į orkaitę (~200°C). Kepama apie 4–5min., kol bandelė švelniai paskrus ir išsilydys sūris.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Daržovių blyneliai be baltų miltų

Blynų įvairovei nėra galo. Vienus tokius su daržovėmis labai mėgstu, tad dalinuosi ir su jumis. Šiems blyneliams galima naudoti daugumą jūsų mėgstamų daržovių, o ir jų dėti tiek, kiek skanu jums ir tiems, kuriuos vaišinsite.

Aguoninis pyragas – lyg iš močiutės virtuvės

Ar jaučiate, kad išdykėliai saulės spinduliai ir gaivus vėjelis kartais mus nukelia taip toli, kad mintimis jaučiamės lyg sugrįžusios į močiutės kaimą?

Orijus Gasanovas: mane suviliojo neįprastas šokolado skonis

Praėjusią savaitę internete ir socialiniuose tinkluose pasirodė žinutė, kad Lietuvą netrukus pasieks ketvirtoji šokolado rūšis – „Ruby“.

Kiniška vištiena – pagaminsite per kelias minutes! (1)

Mano silpnybė – saldžiarūgščiai patiekalai. Todėl ne tik mėgstu kartas nuo karto apsilankyti kinų restoranuose, tačiau vis dažniau ir į savo virtuvę įsileidžiu rytietiškus skonius ir aromatus.

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.

Gruzdinti ryžių kukuliai su įdaru

Apie mano santykį su Italija artimesni draugai žino, o jums pasakysiu tiek – kadaise ši šalis man tapo startu į tai, kuo esu dabar. Ir štai jau daugel metų apsilankau joje, paragauju naujų skonių, susipažįstu su naujais žmonėmis. Ir visada atrandu kažko nematyto, neragauto.

Receptai savaitgaliui: kepkite orkaitėje ir grilyje

Kadangi paskutinis pavasario mėnuo tikrai lepina gerais orais, šį šeštadienį kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas paruoš net tris receptus, kad savaitgalis tiek namie, tiek gamtoje su šeima ar draugais būtų ypatingai skanus.