Drėgnas dvispalvis keksas su vyšniomis

Skaniausia valgyti šį keksą dar vos vos šiltą, ne per seniausiai ištrauktą iš orkaitės. Pamatysite, netruksite pastebėti, kaip jis paslaptingai dings nuo stalo.

Reikia:

• 200 g margarino
• 6 kiaušiniai (nemažų)
• 200 g/ml grietinės
• 200 ml kefyro
• 1 stiklinės cukraus
• nubraukto šaukšto vanilinio cukraus
• citrinos žievelės (sutarkuotos)
• citrinos esensijos (a.š.)
• maždaug 1 1/2 puodelio miltų
• 2 a.š. kepimo miltelių
• 2 a.š. tirpios kavos miltelių
• 6-8 v.š. kakavos miltelių
• geros saujos šaldytų vyšnių be kauliukų

Gaminame

1. Margariną paminkštinti, palaikius kambario temperatūroje. Tada atskirame dubenėlyje suminkštėjusį margariną išsukti iki purios masės drauge su cukrumi. Kituose dviejuose indeliuose atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų (baltymus palikti mažesniame indelyje).

2. Miltus sumaišyti su 2 a.š. kepimo miltelių. Dali sumaišytų miltų dėti į indą su tryniais ir gerai išsukti, įdėti vanilinio cukraus, citrinos žievelės, esensijos, viską išmaišius supilti grietinės, po truputį maišyti, pilti kefyro ir po truputį supilstyti visus miltus, masę gerai išsukti, į j sudėti sviestą su cukrumi, išmaišyti.

3. Tada baltymus standžiai išplakti iki baltų putų ir atsargiai juos įmaišyti į pyrago masę. 1/3 tešlos sudėti į atskirą indelį, supilti kavos ir kakavos, išmaišyti. Vyšnias apvolioti miltuose. Į kepimo indą supilti šviesią tešlą, pribarstyti vyšnių, tada supilti kakavinę masę ir šakute pamaišyti formoje. Dėti į jau įkaitintą orkaitę ir ant vidutinės ugnies kepti apie 45-60 min. (patikrinti visuomet galima įsmeigus šakutę į pyragą).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis