Dietinis obuolių pyragas

 (10)
Greitai pagaminamas, nekaloringas ir kvapnus skanėstas.
Dietinis obuolių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Taip pat skaitykite:
- Ant stalo - netikras zuikis
- Skanūs ir lengvai pagaminami avižiniai sausainiai
- Ant žarijų keptas česnakinis viščiukas

Reikės:
½ stiklinės miltų
½ stiklinės avižinių dribsnių
1 kiaušinio
2 kiaušinio baltymų
3 arb. šaukšteliai medaus
1 stiklinė kefyro
šaukštelis kepimo miltelių
6 obuoliai

Kaip gaminti:
* Miltus sumaišyti su dribsniais, medumi, kiaušiniu, išplaktais baltymais, įpilti kefyro – turi gauti blynų tešlos konsistenciją.
* Leiskite tešlai truputį pastovėti – kad dribsniai išbrinktų. Tada įmaišykite kepimo miltelius, jei norite dar įberkite truputį cinamono miltelių.
* Kepimo formoje išdėliokite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir užpilkite juos tešla. Kepkite 30 minučių.

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (4)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Nekeptas varškės ir obuolių tortas (1)

Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Firminiai varškėtukai (2)

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.

Kondensuoto pieno keksiukai su rabarbarais

Jau tampa tradicija rašyti apie patiekalus, gaminamus iš sezoninių daržovių ar vaisių. Šių dienų aktualija, žinoma, rabarbarai.

Vištienos salotos (1)

Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.

Mielinės bandelės su lašinukais (2)

Labai skanios, minkštos, purios, lengvos, sultingos bandelės su lašinukais. Jų kvapas tiesiog gundantis.

Virtuvės šefas M. Praškevičius: kai pavasarį daržovės nebelepina, imkitės mažų, bet labai veiksmingų gudrybių

Pavasarį nuolat kalbame apie vitaminų trūkumą ir pasiskundžiame energijos stoka, bet žiemą pergyvenusios daržovės jau nebesuteikia mūsų organizmui taip reikalingų maisto medžiagų, o nuvilia net ir skoniu.
Kt geg. 26d.
10°...21°
Pn geg. 27d.
7°...22°
Št geg. 28d.
12°...24°
Sk geg. 29d.
15°...25°
Pr geg. 30d.
16°...25°