Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Tešlai reikės:

50 g kukurūzų miltų
75 g kvietinių miltų
250 ml gazuoto vandens
250 ml aliejaus (virti)

Daržovės:

500 g – žirnelių ankščių, baklažanų, brokolių šakelių, cukinijų, raudonų paprikų (nuplautų, nusausintų)

Padažui reikės:

1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo

Gaminame

* Tešla. Išsijokite į dubenį miltus, supilkite vandenį ir išmaišykite.

* Daržoves susmulkinkite juostomis. Puode įkaitinkite aliejų. Daržovių gabaliukus pamirkykite tešloje ir atsargiai dėkite po kelis į įkaitintą aliejų. Po maždaug 2 min. kiaurasamčiu išgriebkite (tešla turi būti išsipūtusi, traški ir truputį rusva) ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.

* Padažas. Visus produktus suplakite. Juo pagardinkite paruoštas daržoves.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.