Cukruoti riestainiai

Sausainiai daugeliui primenantys mokyklos laikus, rasti knygoje „Nostalgiški skanumynai“, recepte naudojamas rudasis cukrus, bandžiau ir su juo, bet man kažkaip paprastas cukrus geriau ir tolygiau prie jų prilipo. Ir geriau tešlą dalinti į daugiau dalių, nes man riestainiai gavosi storoki.
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

10 riestainių reikės:

450 g miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
4 v.š. saldinto sutirštinto pieno
1 nedidelio kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
žiupsnelio druskos
cukraus riestainiams apibarstyti

Gaminame

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sutirštintu pienu ir kiaušiniu.

2. Į tešlą suberkite cukrų, druską, supilkite pieną.

3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Juos iš lėto suberkite ir užminkykite tąsią tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą, taip ji sutvirtės riestainius bus lengviau formuoti.

4. Po to, tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Rankomis iš kiekvieno gabalėlio formuokite pailgus volelius ir iš jų formuokite aštuoniukės formos riestainius.

5. Tuomet į lėkštę įberkite cukraus ir kiekvieną rietainį pavoliokite cukruje ir dėkite cukruota puse į viršų kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėjė apie 10-15 minučių.

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.