Cukruoti riestainiai

Sausainiai daugeliui primenantys mokyklos laikus, rasti knygoje „Nostalgiški skanumynai“, recepte naudojamas rudasis cukrus, bandžiau ir su juo, bet man kažkaip paprastas cukrus geriau ir tolygiau prie jų prilipo. Ir geriau tešlą dalinti į daugiau dalių, nes man riestainiai gavosi storoki.
Cukruoti riestainiai
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

10 riestainių reikės:

450 g miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
4 v.š. saldinto sutirštinto pieno
1 nedidelio kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
žiupsnelio druskos
cukraus riestainiams apibarstyti

Gaminame

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sutirštintu pienu ir kiaušiniu.

2. Į tešlą suberkite cukrų, druską, supilkite pieną.

3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Juos iš lėto suberkite ir užminkykite tąsią tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą, taip ji sutvirtės riestainius bus lengviau formuoti.

4. Po to, tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Rankomis iš kiekvieno gabalėlio formuokite pailgus volelius ir iš jų formuokite aštuoniukės formos riestainius.

5. Tuomet į lėkštę įberkite cukraus ir kiekvieną rietainį pavoliokite cukruje ir dėkite cukruota puse į viršų kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėjė apie 10-15 minučių.

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.

4 receptai su melionu

Jau pats melionas yra delikatesas, o iš jo galima paruošti be galo skanius ir sveikatai naudingus patiekalus, kurie patiks ir jums, ir jūsų artimiesiems. O be to, tai – gaivūs patiekalai, ko taip reikia karštomis dienomis.

Marinuotos cukinijos (bulgariškai)

Puikus receptas. Ruošdami cukinijas pagal bulgarišką receptą ilgai neužgaišite, o paruošite labai skanų užkandį. Beje, pagal šį marinatą galima ruošti ir agurkus – skanumėlis.

Paukštienos šašlykai

Jiems paruošti tinka ir vištiena, ir kalakutiena. Galima kepti iškart, nemarinuoti. Ir kuo daugiau cukinijų, tuo gardžiau.

Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.

Kimštos šviežios bulvės (3)

Receptas – 1937 metų. Beveik šimtmečio senumo receptai ir šiandien gali stebinti.

Tuno paštetas

Super greitas receptas tuno mėgėjams. Man labai patiko sumuštinis su skrudinta balta duona, paštetu, pomidoru ir svogūnais.

Pyragas su kukurūzų miltais

Purus, drėgnas, saldus. Tobulai popietei prie arbatos puodelio. Skanus būtų ir neperteptas, ir be balto šokolado glaisto. Jūsų pasirinkimas kaip toli eisit.

Vasariniai užkandžiai sodyboje (2)

Kiekvienas, mane nors truputį pažįstantis žmogus, žino apie mano meilę geram maistui. Užkandžiai nėra išimtis. Labai mėgstu tapas stiliaus užkandžiavimą, taigi mieliau siekiu gabalėlio sūrio ir kelių alyvuogių nei saujos riebaluotų traškučių. Burata sūris, bokeronės ir lašišų ikrai? Va čia tai rimti reikalai.

Rauginti česnakų žiedkočiai

Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Krabų lazdelės tešloje (1)

Paužkandžiaujam? Kiek primirštos krabų lazdelės keptos tešloje, bet tikrai labai tinkamas užkandis pasisėdėjimams su draugais.

Įdarytas prancūziškas batonas

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Vyšninis tiramisu (be kiaušinių)

Tikras itališkas tiramisu daromas su kiaušiniais. Esu darius ir tokį, bet be kiaušinių man patiko labiau, o ir vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Manau, butų skanu vyšnias pamirkyti alkoholyje.

Vengriškas guliašas (2)

Kvapnus, sotus ir labai tinkantis vėsesnę dieną.

Grietininis mėlynių pyragas

Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio!
Sk lie. 31d.
16°...25°
Pr rgp. 01d.
14°...21°
An rgp. 02d.
14°...22°
Tr rgp. 03d.
14°...21°
Kt rgp. 04d.
12°...23°