Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

2 porcijoms:

2 cukinijų (~500g);
3 kiaušinių;
100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
4 v.š. maltų avižinių miltų;
0,5 a.š. maltos raudosios paprikos;
žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminame

* Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite rankomis skystį.

* Į dubenį dėkite cukinijas, išplaktus kiaušinius, šakute šiek tiek "patraiškytus" avinžirnius, avižinius miltus (galite keisti įprastais), raudonąją papriką, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

P.S. tokie blyneliai super skaniai suvalgomi be jokių papildomų padažų. Bet jei yra poreikis, visuomet galite pasigaminti savo mėgstamą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis