Citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Vėl keksas ir vėl citrininis. Atrodytų tas pats per tą patį, kas gi naujo gali būti. Žinokite, tikrai gali. Nauja knyga, naujas autorius, nauji patarimai ir gaminimo metodai. Su kiekvienu receptu sužinau, išbandau, ką nors naujo. Šis keksas gaminamas viskas viename principu, t.y., kai produktai vienu kartu sudedami į dubenį ir gerai išplakami. Labai paprasta ir greita.

Patarimai, pastebėjimai. Gaminau su pastatomu mikseriu, nes taip išplakti lengviau ir greičiau. Galima viską daryti ir mediniu šaukštu, prireiks daugiau jėgos bei darbo.

Asmeninio albumo nuotr.

Sviestą naudokite šiek tiek minkštesnį nei kambario temperatūros, bet ne ištirpusį. Kodėl? Kad geriau ir greičiau įsimaišytų į tešlą, o ją ilgai beplakant neperplaktumėte. Aš kambario temperatūros sviestą kelioms sekundėms įdėjau į mikrobangų krosnelę, kad dar šiek tiek suminkštėtų. Prieš dedant kitus produktus sviestą perplakiau mikseriu iki vientisos masės, kad lengviau įsimaišytų į tešlą. Tačiau tai nėra būtina. Kaip jau sakiau, galite dėti viską vienu kartu ir plakti. Dariau ir taip, pavyko.

Kad sirupas geriau subėgtų į skylutes, užpylus paskleiskite jį šaukštu. Beskaitydama receptą praleidau pro akis šį patarimą! Tačiau verta juo pasinaudoti, kad kuo daugiau sirupo įsigertų į keksą.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.

Ingredientai
900 g kekso formai

Keksui
175 g nesūdyto sviesto, labai minkšto
250 g smulkaus cukraus
3 vidutiniai kiaušiniai, kambario temperatūros
100 ml pieno, kambario temperatūros
2 citrinų tarkuotos žievelės
250 g miltų kepiniams (angl. self-raising) (kaip pasigaminti - čia)
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Sirupui
100 g smulkaus cukraus
2 citrinų sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga

* Dubenyje mikseriu išsukite sviestą, kad suminkštėtų. Dėkite cukrų, kiaušinius, pilkite pieną, įtarkuokite citrinos žievelės, įsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.

* Viską išplakite mikseriu iki vientisos tešlos.

* Kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 50-55 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.

* Sirupui cukrų, sultis ir žievelę išplakite iki lipnios, tirštos masės.

* Keksą subadykite mediniu pagaliuku, apliekite sirupu.

* Palikite keksą atvėsti formoje.

* Kai atvės, išimkite iš formos, nuplėškite kepimo popierių ir supjaustykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis