Citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Keksą kepiau 24 cm skersmens ir 10 cm aukščio silikoninėje žiedo formoje

200 g sviesto arba margarino
200 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
60 ml išspaustų citrinos sulčių
40 ml pieno
300 g miltų
1.5 a.š. kepimo mitelių
nutarkuota vienos citrinos žievelė (aš nedėjau)

Adobe Stock

Gaminame

* Sviestą gerai išsukame arba mikseriu išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniais iki vientisos masės. Pieną sumaišome su citrinos sultimis ir supilame į turimą masę nuolat ją maišydami (jei kartais rūgštis masę sutrauks - nieko tokio, subėrus miltus tešla taps vientisa).

* Miltus persijojame su kepimo milteliais. Jei naudosime citrinos žievelę - ją sumaišome kartu su miltais. Beriame į tešlą miltus ir šaukštu labai atsargiai maišome, kol neliks sausų miltų. Baltymus išplakame iki standumo, bet ne tokio, kaip morengams - baltymai turi pakankamai gerai laikyti savo formą, paviršius turi būti lygus, blizgantis, o masė maždaug grietinės konsistencijos. Baltymus atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą.

* Pilame tešlą į aliejumi pateptą žiedo formą ir kepame iki 190° įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku).

* Viršų apipyliau tirpintu šokoladu. Galima daryti citrininį glajų - 30 ml. citrinų sulčių išsukti su 200 gr. cukraus pudros.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis