Citrininis keksas

 (2)
Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Keksą kepiau 24 cm skersmens ir 10 cm aukščio silikoninėje žiedo formoje

200 g sviesto arba margarino
200 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
60 ml išspaustų citrinos sulčių
40 ml pieno
300 g miltų
1.5 a.š. kepimo mitelių
nutarkuota vienos citrinos žievelė (aš nedėjau)

Citrininis keksas
© Adobe Stock

Gaminame

* Sviestą gerai išsukame arba mikseriu išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniais iki vientisos masės. Pieną sumaišome su citrinos sultimis ir supilame į turimą masę nuolat ją maišydami (jei kartais rūgštis masę sutrauks - nieko tokio, subėrus miltus tešla taps vientisa).

* Miltus persijojame su kepimo milteliais. Jei naudosime citrinos žievelę - ją sumaišome kartu su miltais. Beriame į tešlą miltus ir šaukštu labai atsargiai maišome, kol neliks sausų miltų. Baltymus išplakame iki standumo, bet ne tokio, kaip morengams - baltymai turi pakankamai gerai laikyti savo formą, paviršius turi būti lygus, blizgantis, o masė maždaug grietinės konsistencijos. Baltymus atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą.

* Pilame tešlą į aliejumi pateptą žiedo formą ir kepame iki 190° įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku).

* Viršų apipyliau tirpintu šokoladu. Galima daryti citrininį glajų - 30 ml. citrinų sulčių išsukti su 200 gr. cukraus pudros.

aj-receptai.blogspot.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.