Čili sriuba – troškinys

Čili sriuba-troškinys yra iš Teksaso kilęs patiekalas. Artėjant žiemos sezonui taip norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte. Pagal šį receptą gaminu čili jau senai. Jis labai greit pagaminamas, sotus, skanus, todėl verdamas vėl ir vėl.

Reikės:

Jautienos faršo (aš naudojau kiaulienos) 500 g
Svogūnų 2
Česnakų 5 skiltelės
Aitriųjų paprikų 2
Saldžiųjų paprikų 2
Pomidorų savo sultyse 800 g
Baltųjų pupelių pomidorų padaže (bet tinka ir savose sultyse konservuotos) 300 g
Raudonosios pupelės pomidorų padaže 300 g
Fermentinuo sūrio (tarkuoto), jį pabarstysi tiekiant sriubytę
Grietinėlė arba grietinė (slopina aštrumą)
Alyvuogių aliejus
Ilgas prancūziškas batonas
Ir vėl česnakai (jų reikės prancūziškam batonui paskaninti)
Sviesto apie 150 g (tepti ant prancūziško batono)

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Gaminame

1. Česnakus, svogūnus, aitriąją bei saldžiają paprikas susmulkinkite kubeliais. (P.S. Jei norite, kad sriuba būtų laaabai aštri, dėkite aitriųjų paprikų sėklytes bei pertvaras.)

2. Tada į keptuvę įpilkite truputuką alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir pakepinkite jautienos ar kiaulienos faršą kartu su aštriais prieskoniais. Baigiant kepti mėsą sudėkite pusę smulkintų česnakų. Ir kai faršas visiškai iškeps perkelkite jį į puodą, kuriame virsite čili.

3. Po to apkepinkite svogūnus, aitriąsias bei saldžiąsias paprikas ir likusius česnakus. Kai daržovės suminkštės, į keptuvę supilkite pomidorus savo sultyse. Prieš tai juos sumaigykite mentele.

4. Iškepusias daržoves sumalkite virtuviniu kombainu (aš naudojau blenderį), kad būtų tyrės konsistencijos. Ir visa tai supilkite į puodą, kuriame sudėjote ir faršą.

5. Taip pat į puodą supilkite abiejų rūšių pupeles ir pamaišydamas virkite sriubą nedidelėje kaitroje apie 10 – 15 min. Pagal skonį pagardinkite raudonėliais juodaisiais pipirais ir druska.

6. Dabar paruoškite česnakinę duonelę. Sviestą (kambario temperatūros) sutrinkite su smulkintu česnaku ir žolelėmis ir tepkite jį ant riekelėmis supjaustyto batono. Batono riekeles pašaukite į orkaitę įkaitintą (180°) ir kepkite kol sviestas išsilydys ir batono riekelės pasidarys traškios, apie 5 minutes.

7. Sriubą patiekite dubenėliuose, įpilkite šlakelį grietinėlės arba grietinės, ant viršaus pabarstykite fermentinio sūrio. Ir ragaukite sriubytę su česnakine duonele.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis