Česnakinė naminė varškytė

Buvau nustebusi, kiek nedaug reikia pačiai pasigaminti tokį gardumyną.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Raisa Gorbačiova – kodėl savi jos nemėgo?
- Horoskopas 10.30-11.06: geros prognozės santykiams su artimaisiais
- Stiprinti imunitetą padeda ne tik medus ir citrina
- Rudens ir žiemos mada išraiškingesnių formų moterims
- Bandelės su cinamonu

Švelnios varškytės receptą aptikau pas maisto tinklaraštininkę Redą. Buvau nustebusi, kiek nedaug reikia pačiai pasigaminti tokį gardumyną. Iškart nuskubėjau į parduotuvę pagrindinio ir..vienintelio ingridiento – šaltibarščių kefyro. Tada kantriai, kantriai laukiau (miegojau)…

Taigi ~320 g švelnios varškytės pasigaminti reikia:

1 litro šaltibarščių kefyro (naudojau 7% riebumo),
marlės skiautės.

skanestai.wordpress.com nuotr.

Kaip gaminti

* Kefyrą kelioms valandoms (kokioms 6-7) mesti į šaldiklį ir laukti, kol suledės. Aš jį ten įmečiau vidurdienį, o vakare, apie 22h ištraukiau jau ledo luitą. Jį reikia talpinti į porą kartų perlenktą marlę ir kabinti virš kokio indo (išrūgoms nuvarvėti). Ryte jau turėjau savo varškytės. Nors visai skani buvo ir be priedų, aš vis dėlto mėgstu jausti kažką daugiau, tai varškytę sumaišiau su česnako granulėmis (galima ir su tikru česnaku, bet tingėjau terliotis), krapais ir žiupsneliu druskos. Gavosi pasakiška užtepėlė. :) Ingridientais varijuoti galima kaip tik širdis geidžia.

* Šią varškę dabar gaminsiu tikrai dažnai, net žodis “gaminsiu” čia nelabai tinka, tiesiog pakabini ją ir va gaminasi pati sau. Mano galva varškytę galima drąsiai naudoti vietoj visų philadelphia ar mascarponės sūrių, pasaldinus naudoti kaip blynų, bandelių įdarą, pyragų pertepimą ir įvairiems desertams pagardinti. Čia tereikia vienintelio dalyko – fantazijos.

skanestai.wordpress.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis