Čeburekai su mėsa

 (13)
Labai vykusi traški tešla. Patarimas: niekada į tešlą nedėkite kiaušinio! Dėl jo tešla tampa kietoka.
Čeburekai su mėsa
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų
1,5 stiklinės vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
75 g aliejaus
1 valg. šaukšto degtinės
aliejaus virimui

Įdarui:
500 g mėsos faršo (puikiai tiks jautiena ar aviena, arba galima sumaišyti abi šias mėsos rūšis tarpusavyje, arba pridėti kiaulienos)
150 g kefyro
1 svogūno
1 česnako
prieskonių pagal skonį

Kaip gaminti
1. Miltus persijoti į nedidelį indą.
2. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.
3. Padaryti miltuose duobelę, supilti ten vandenį, degtinę, aliejų.
4. Kruopščiai išmaišyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambaryje, tarkime, valandai.
5. Ko tešla ilsisi, galima paruošti įdarą. Į mėsą įberti prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną, supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą iškočiokite ne storiau kaip 3 mm. Dubenėliu išpjauti 15-20 cm skersmens apskritimą. Įdėti įdaro ir užspausti čebureko kraštus.
7. Dėti čeburekus į įkaitintą aliejų ir virti, kol įgaus auksinę spalvą.

moteris.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Makaronai kinietiškai - su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytų virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.

Aštrūs marinuoti agurkai

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Mini kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (2)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Mielinės bandelės

Labai paprastos, kvapnios ir senuosius mokyklos laikus primenančios bandelės. Būtinai pabandykite iškepti!

Aguonų duonelė su džemo įdaru

Pakelkit ranką tie, kurie mėgsta kepinius su aguonomis. Ir tie, kurie mėgsta drėgnus pyragus. Tai va, jei pakėlėte ranką (arba abi), galit bėgti į virtuvę ir drąsiai gaminti šią duonelę/keksą/pyragą. Man jis labai patiko.

Meduje marinuotos paprikos

Labai paprastas ir labai skanus marinatas. Tik šį kartą aš sumažinau aliejaus kiekį, nes pagal originalų receptą, stiklinė aliejaus man buvo per riebu.

Migdoliniai sausainiai

Tai – dėkingas receptas, kurį galima pritaikyti pagal savo pomėgius ir turimus produktus.

Manų apkepas su vyšniomis

Skanus manų apkepas. Galima valgyti pietums, arba desertui, bet skaniasias - dar karštas. Manau, kad būtų ypatingai gardus, papildomai įmaišius kokius 100g varškės. Kitą kartą taip ir darysiu!

Gardusis pomidorų padažas žiemai (4)

Šiais metais, kaip niekad, konservuoju pakankamai daug. Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui.

Varškės pyragas su vyšniomis

Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau, pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko).

Pusryčių raguoliai (4)

Duonos kepimas, traškesys, minkštumas, kvapas ir naminės duonos buvimas pintame krepšelyje ant pusryčių ar pietų stalo yra kažkas nepaprasto. Šie raguoliai panašūs į prancūzišką duoną – traškia plutele, minkštu vidumi, spalva. Puikiai tinka prie puodelio rytinės kavos ar arbatos arba stiklinės pieno.

Koks actas tiks žuvies patiekalams, o koks marinuojant kepsnius?

Vieni acto nevertina ir suraukia kaktą vien išgirdę šį žodį. Kiti, priešingai, giria šio skysčio maistines savybes ir vadina jį vienu gurmaniškiausių pagardų. Kulinarai sako, kad tinkamai naudojamas actas maistui gali suteikti netikėtų skonių ir poskonių – nuo vynu ar uogomis kvepiančios rūgštelės iki gaivaus aštrumo. Tiesa, svarbu nepersistengti ir actą vartoti saikingai.

Brokolių ir razinų salotos (1)

Iš brokolių - šių puikių daržovių - galima pasigaminti begales patiekalų - sriubas (ir skaidrias, ir trintas), apkepus bei troškinius (ir vegetariškus, ir su mėsa), įvairias užtepėles, užkandėles. Netgi yra brokolių dieta, nors daug geriau subalansuota mityba. Ir čia brokolis labai tiks.

Julijos virtuvė. Tartaletės su šilauogėmis

Jeigu praleidote savaitgalį aktyviai, galite palepinti save ir savo mylimuosius vasarišku desertu.

3 sveiki ir skanūs kokteiliai gražiai odai

Daržovių ir vaisių kokteiliai gali tarnauti ne tik kaip sveikas desertas, bet ir norint išsaugoti ar atgaivinti odos grožį. Kasdien išgeriant po vieną kokteilį jau po mėnesio pastebėsite, kad oda tapo skaistesnė ir elastingesnė.
An rgs. 01d.
14°...31°
Tr rgs. 02d.
15°...26°
Kt rgs. 03d.
13°...19°
Pn rgs. 04d.
11°...21°
Št rgs. 05d.
12°...21°