Čeburekai su mėsa

 (15)
Labai vykusi traški tešla. Patarimas: niekada į tešlą nedėkite kiaušinio! Dėl jo tešla tampa kietoka.
Čeburekai su mėsa
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų
1,5 stiklinės vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
75 g aliejaus
1 valg. šaukšto degtinės
aliejaus virimui

Įdarui:
500 g mėsos faršo (puikiai tiks jautiena ar aviena, arba galima sumaišyti abi šias mėsos rūšis tarpusavyje, arba pridėti kiaulienos)
150 g kefyro
1 svogūno
1 česnako
prieskonių pagal skonį

Kaip gaminti
1. Miltus persijoti į nedidelį indą.
2. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.
3. Padaryti miltuose duobelę, supilti ten vandenį, degtinę, aliejų.
4. Kruopščiai išmaišyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambaryje, tarkime, valandai.
5. Ko tešla ilsisi, galima paruošti įdarą. Į mėsą įberti prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną, supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą iškočiokite ne storiau kaip 3 mm. Dubenėliu išpjauti 15-20 cm skersmens apskritimą. Įdėti įdaro ir užspausti čebureko kraštus.
7. Dėti čeburekus į įkaitintą aliejų ir virti, kol įgaus auksinę spalvą.

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Konservai žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais (6)

Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.

Kodėl tobula kava skrudinama lėtai?

Kava yra lėta ir įnoringa. Kol šiltų kraštų šalyse kavamedžiai iš lėto sunokina raudonas uogas, prabėga šešetas mėnesių. Dar tiek pat užtrunka, kol ūkininkai surinktas kavos pupeles kruopščiai išplauna, išdžiovina ir palieka susigulėti.

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!
Pn lie. 01d.
16°...26°
Št lie. 02d.
17°...30°
Sk lie. 03d.
15°...26°
Pr lie. 04d.
12°...21°
An lie. 05d.
13°...25°