Čeburekai su mėsa

 (15)
Labai vykusi traški tešla. Patarimas: niekada į tešlą nedėkite kiaušinio! Dėl jo tešla tampa kietoka.
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų
1,5 stiklinės vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
75 g aliejaus
1 valg. šaukšto degtinės
aliejaus virimui

Įdarui:
500 g mėsos faršo (puikiai tiks jautiena ar aviena, arba galima sumaišyti abi šias mėsos rūšis tarpusavyje, arba pridėti kiaulienos)
150 g kefyro
1 svogūno
1 česnako
prieskonių pagal skonį

Kaip gaminti
1. Miltus persijoti į nedidelį indą.
2. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.
3. Padaryti miltuose duobelę, supilti ten vandenį, degtinę, aliejų.
4. Kruopščiai išmaišyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambaryje, tarkime, valandai.
5. Ko tešla ilsisi, galima paruošti įdarą. Į mėsą įberti prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną, supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą iškočiokite ne storiau kaip 3 mm. Dubenėliu išpjauti 15-20 cm skersmens apskritimą. Įdėti įdaro ir užspausti čebureko kraštus.
7. Dėti čeburekus į įkaitintą aliejų ir virti, kol įgaus auksinę spalvą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Nesudėtingas jautienos troškinys

Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (2)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.

Vištienos ir pievagrybių suktinukai (1)

Gera šeimininkė sriubą gali išvirti iš kirvio - be didelio skausmo šeimos biudžetui paruoškite gana prašmatnų patiekalą.

Kulinarinė pamokėlė: gaminame tiramisu

Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).

Skumbrės, alyvuogių ir agurkų užtepėlė

Rūkyta žuvis retokas svečias virtuvėje, bet jei tik randu receptuką, kuris patraukia dėmesį, būtinai jos nusiperku. Nieko sudėtingo, greitai paruošiama ir tikrai puiki užtepėlė.

Bene skaniausias varškės pyragas

Tai bene skaniausias man (ir ne tik man) iškeptas pyragas.

Bulvių plokštainis su sūriu – Jums patiks (9)

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.