Čeburekai su mėsa

 (13)
Labai vykusi traški tešla. Patarimas: niekada į tešlą nedėkite kiaušinio! Dėl jo tešla tampa kietoka.
Čeburekai su mėsa
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų
1,5 stiklinės vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
75 g aliejaus
1 valg. šaukšto degtinės
aliejaus virimui

Įdarui:
500 g mėsos faršo (puikiai tiks jautiena ar aviena, arba galima sumaišyti abi šias mėsos rūšis tarpusavyje, arba pridėti kiaulienos)
150 g kefyro
1 svogūno
1 česnako
prieskonių pagal skonį

Kaip gaminti
1. Miltus persijoti į nedidelį indą.
2. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.
3. Padaryti miltuose duobelę, supilti ten vandenį, degtinę, aliejų.
4. Kruopščiai išmaišyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambaryje, tarkime, valandai.
5. Ko tešla ilsisi, galima paruošti įdarą. Į mėsą įberti prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną, supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą iškočiokite ne storiau kaip 3 mm. Dubenėliu išpjauti 15-20 cm skersmens apskritimą. Įdėti įdaro ir užspausti čebureko kraštus.
7. Dėti čeburekus į įkaitintą aliejų ir virti, kol įgaus auksinę spalvą.

moteris.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Julijos virtuvė. Persikų-migdolų pyragas (2)

Yra pyragai, kuriuos kepi pirmą bei paskutinį kartą gyvenime ir net neprisimeni koks buvo jų skonis, ir yra PYRAGAI, kurie, sakytum, atrodo nekaltai, tačiau yra tokio pasakiško skonio, jog imi gailėtis kvietęs svečių vakarienei.

Virtinukai su sūriu (1)

Kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru.

Kepta vištiena garstyčių marinate (1)

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Varškės pyragas su uogomis

Puikiai kvepiantis ir nuostabaus skonio pyragas, ypač tinkamas su geru ispanišku vynu!

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Marinuotų agurkų mišrainė (1)

Saldžiarūgštė mišrainė, puikiai tinkanti prie mėsos.

Traškios bulvytės, keptos orkaitėje (1)

Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu. Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.

Braškių ir bananų džemas (1)

Nepaprasto skonio - labai rekomenduoju.

Medutis su varške

Šį kartą gaminau šiek tiek neįprastą Medutį. Visi varškės kepinių mylėtojai mane supras. Torte vis dar jaučiasi ir medaus, ir citrinos skonis, todėl pavadinimo pakeisti būtinybės nėra, atrodo gana tradiciškai, taip?

Kepti varškėtukai (1)

Minkštučiai viduje ir traškūs išorėje. Jei vėl norėčiau patiekti saldžiai - džiūvesėliuose nevoliočiau, norėčiau įprasto varianto, o su sūriu padažu šie traškūs varškėčiai yra kažkas nuostabaus!

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val. (10)

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Trapios pusryčių bandelės

Tokias traputes, sakyčiau angliškas, pusryčių bandeles aš kepu dažnai. Užtrunku mažiau nei pusvalandį, o malonumo valgant man jos suteikia daugiau nei bet koks pirktinis batonas su dešra.

Žalumynų šaldymas žiemai (14)

Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir grietinės padažu (1)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.
Tr lie. 29d.
13°...21°
Kt lie. 30d.
12°...19°
Pn lie. 31d.
13°...18°
Št rgp. 01d.
11°...19°
Sk rgp. 02d.
9°...24°