Čeburekai su mėsa

 (15)
Labai vykusi traški tešla. Patarimas: niekada į tešlą nedėkite kiaušinio! Dėl jo tešla tampa kietoka.
Čeburekai su mėsa
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų
1,5 stiklinės vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
75 g aliejaus
1 valg. šaukšto degtinės
aliejaus virimui

Įdarui:
500 g mėsos faršo (puikiai tiks jautiena ar aviena, arba galima sumaišyti abi šias mėsos rūšis tarpusavyje, arba pridėti kiaulienos)
150 g kefyro
1 svogūno
1 česnako
prieskonių pagal skonį

Kaip gaminti
1. Miltus persijoti į nedidelį indą.
2. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.
3. Padaryti miltuose duobelę, supilti ten vandenį, degtinę, aliejų.
4. Kruopščiai išmaišyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambaryje, tarkime, valandai.
5. Ko tešla ilsisi, galima paruošti įdarą. Į mėsą įberti prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną, supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą iškočiokite ne storiau kaip 3 mm. Dubenėliu išpjauti 15-20 cm skersmens apskritimą. Įdėti įdaro ir užspausti čebureko kraštus.
7. Dėti čeburekus į įkaitintą aliejų ir virti, kol įgaus auksinę spalvą.

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Plokštainis „Palangos varškėtis“

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (3)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (8)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

4 receptai su melionu

Jau pats melionas yra delikatesas, o iš jo galima paruošti be galo skanius ir sveikatai naudingus patiekalus, kurie patiks ir jums, ir jūsų artimiesiems. O be to, tai – gaivūs patiekalai, ko taip reikia karštomis dienomis.
Pn rgp. 26d.
14°...25°
Št rgp. 27d.
16°...26°
Sk rgp. 28d.
12°...23°
Pr rgp. 29d.
15°...27°
An rgp. 30d.
13°...19°