Čeburekai su mėsa

 (16)
Labai vykusi traški tešla. Patarimas: niekada į tešlą nedėkite kiaušinio! Dėl jo tešla tampa kietoka.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų
1,5 stiklinės vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
75 g aliejaus
1 valg. šaukšto degtinės
aliejaus virimui

Įdarui:
500 g mėsos faršo (puikiai tiks jautiena ar aviena, arba galima sumaišyti abi šias mėsos rūšis tarpusavyje, arba pridėti kiaulienos)
150 g kefyro
1 svogūno
1 česnako
prieskonių pagal skonį

Kaip gaminti
1. Miltus persijoti į nedidelį indą.
2. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.
3. Padaryti miltuose duobelę, supilti ten vandenį, degtinę, aliejų.
4. Kruopščiai išmaišyti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambaryje, tarkime, valandai.
5. Ko tešla ilsisi, galima paruošti įdarą. Į mėsą įberti prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną, supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą iškočiokite ne storiau kaip 3 mm. Dubenėliu išpjauti 15-20 cm skersmens apskritimą. Įdėti įdaro ir užspausti čebureko kraštus.
7. Dėti čeburekus į įkaitintą aliejų ir virti, kol įgaus auksinę spalvą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!