Burnoje tirpstantys kefyro blynai

 (2)
Užgavėnių išvakarėse...
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Nesistengiau sukurti sveikuoliško recepto. Šie blynai smaguriavimui, todėl ir sviestas puikuojasi ingredientų sąraše. Nesupraskite manęs neteisingai, blynai nėra sunkūs, nebent kepdami juos maudytumėte sviesto vonioje. Šie blynai Jums patiks, jei mėgstate drėgnesnius blynelius – šiuo klausimu pasitarnauja kefyras, kurio dėka ir skonis ypatingas. Skanu. Labai labai skanu.

2 porcijos

1 stiklinė – 250 ml

Ingredientai:

4 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 1/2 stiklinės kefyro (gyvenantiems Jungtinėje Karalystėje, rekomenduoju šį kefyrą)
1 1/3 stiklinės kvietinių miltų
50 g sviesto + sviesto arba ghi(ghee) kepimui
1 valg. š. rudo cukraus ( jeigu valgysite su saldžiu užpilu, cukraus nedėkite, arba dėkite vos žiupsnį)
1 arb.š. kepimo miltelių
cinamono
žiupsnio druskos
bananų + agavos arba klevų sirupo patiekimui

Burnoje tirpstantys kefyro blynai
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Kaip gaminti:

* Šluotelės pagalba išplakite kiaušinius su cukrumi (jei dėsite). Įmaišykite cinamoną, druską, ištirpdytą ir kiek pravėsintą sviestą, kefyrą.

* Atsargiai įmaišykite miltus iki produktai susimaišys. Nepermaišykite, kitaip blynai vietoje purių taps kietoki.

* Keptuvėje pakaitinkite truputėlį sviesto ar ghi (ghee), įpilkite tešlos. Kai viršuje atsiras burbuliukų ir kraštai pradės tamsėti, apverskite ir kepkite kol abi pusės bus vienodai parudavusios.

* Kol blynai kepa, susumulkinkite bananus mažais gabalėliais. Apipilkite trupučiu agavos ar klevų sirupo ir nedideliame puoduke pakaitinkite kol bananai suminkštės, vos kelias minutes. Patiekite su blynais.

Skanaus!

kitchenjulie.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Čeburekai su mėsa (1)

Paprastai įdarui naudojamas kiaulienos faršas, bet šį kartą išbandžiau su kalakutienos faršu. Tešlą paruošite labai greitai ir dirbti su ja buvo vienas malonumas.

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?