Burnoje tirpstantys kefyro blynai

 (2)
Užgavėnių išvakarėse...
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nesistengiau sukurti sveikuoliško recepto. Šie blynai smaguriavimui, todėl ir sviestas puikuojasi ingredientų sąraše. Nesupraskite manęs neteisingai, blynai nėra sunkūs, nebent kepdami juos maudytumėte sviesto vonioje. Šie blynai Jums patiks, jei mėgstate drėgnesnius blynelius – šiuo klausimu pasitarnauja kefyras, kurio dėka ir skonis ypatingas. Skanu. Labai labai skanu.

2 porcijos

1 stiklinė – 250 ml

Ingredientai:

4 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 1/2 stiklinės kefyro (gyvenantiems Jungtinėje Karalystėje, rekomenduoju šį kefyrą)
1 1/3 stiklinės kvietinių miltų
50 g sviesto + sviesto arba ghi(ghee) kepimui
1 valg. š. rudo cukraus ( jeigu valgysite su saldžiu užpilu, cukraus nedėkite, arba dėkite vos žiupsnį)
1 arb.š. kepimo miltelių
cinamono
žiupsnio druskos
bananų + agavos arba klevų sirupo patiekimui

Burnoje tirpstantys kefyro blynai
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Kaip gaminti:

* Šluotelės pagalba išplakite kiaušinius su cukrumi (jei dėsite). Įmaišykite cinamoną, druską, ištirpdytą ir kiek pravėsintą sviestą, kefyrą.

* Atsargiai įmaišykite miltus iki produktai susimaišys. Nepermaišykite, kitaip blynai vietoje purių taps kietoki.

* Keptuvėje pakaitinkite truputėlį sviesto ar ghi (ghee), įpilkite tešlos. Kai viršuje atsiras burbuliukų ir kraštai pradės tamsėti, apverskite ir kepkite kol abi pusės bus vienodai parudavusios.

* Kol blynai kepa, susumulkinkite bananus mažais gabalėliais. Apipilkite trupučiu agavos ar klevų sirupo ir nedideliame puoduke pakaitinkite kol bananai suminkštės, vos kelias minutes. Patiekite su blynais.

Skanaus!

kitchenjulie.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Trinta brokolių ir sūrio sriuba

Ši sriuba man patiko nuo pirmo ragauto šaukšto, o dukrą pirma teko įtikinti, kad tikrai skanu. Tačiau ir ji nustojo abejoti, kai paragvo. Skani sriuba ir labai greitai išverdama. Dar vienas pliusas!