Burnoje tirpstantys kefyro blynai

 (2)
Užgavėnių išvakarėse...
Burnoje tirpstantys kefyro blynai
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Nesistengiau sukurti sveikuoliško recepto. Šie blynai smaguriavimui, todėl ir sviestas puikuojasi ingredientų sąraše. Nesupraskite manęs neteisingai, blynai nėra sunkūs, nebent kepdami juos maudytumėte sviesto vonioje. Šie blynai Jums patiks, jei mėgstate drėgnesnius blynelius – šiuo klausimu pasitarnauja kefyras, kurio dėka ir skonis ypatingas. Skanu. Labai labai skanu.

2 porcijos

1 stiklinė – 250 ml

Ingredientai:

4 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 1/2 stiklinės kefyro (gyvenantiems Jungtinėje Karalystėje, rekomenduoju šį kefyrą)
1 1/3 stiklinės kvietinių miltų
50 g sviesto + sviesto arba ghi(ghee) kepimui
1 valg. š. rudo cukraus ( jeigu valgysite su saldžiu užpilu, cukraus nedėkite, arba dėkite vos žiupsnį)
1 arb.š. kepimo miltelių
cinamono
žiupsnio druskos
bananų + agavos arba klevų sirupo patiekimui

Burnoje tirpstantys kefyro blynai
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Kaip gaminti:

* Šluotelės pagalba išplakite kiaušinius su cukrumi (jei dėsite). Įmaišykite cinamoną, druską, ištirpdytą ir kiek pravėsintą sviestą, kefyrą.

* Atsargiai įmaišykite miltus iki produktai susimaišys. Nepermaišykite, kitaip blynai vietoje purių taps kietoki.

* Keptuvėje pakaitinkite truputėlį sviesto ar ghi (ghee), įpilkite tešlos. Kai viršuje atsiras burbuliukų ir kraštai pradės tamsėti, apverskite ir kepkite kol abi pusės bus vienodai parudavusios.

* Kol blynai kepa, susumulkinkite bananus mažais gabalėliais. Apipilkite trupučiu agavos ar klevų sirupo ir nedideliame puoduke pakaitinkite kol bananai suminkštės, vos kelias minutes. Patiekite su blynais.

Skanaus!

kitchenjulie.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!

Naujas virtuvės šefo Liutauro Čepracko iššūkis

R‘amen. Nuo šiol taip susitikę sveikinsis ilgai Vilniuje lauktų japoniškų ramen makaronų gerbėjai.

Norvegiškas rabarbarų pyragas (5)

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Varškės sausainiai (3)

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oj ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar išbandžiau šių sausainių receptą, vis delsiau. O štai ir antroji - gaminau tik iš vienos porcijos. Sausainiai dingo akimirksniu.
An bir. 28d.
13°...24°
Tr bir. 29d.
14°...25°
Kt bir. 30d.
16°...29°
Pn lie. 01d.
17°...29°
Št lie. 02d.
13°...27°