Burnoje tirpstantys kefyro blynai

 (2)
Užgavėnių išvakarėse...
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nesistengiau sukurti sveikuoliško recepto. Šie blynai smaguriavimui, todėl ir sviestas puikuojasi ingredientų sąraše. Nesupraskite manęs neteisingai, blynai nėra sunkūs, nebent kepdami juos maudytumėte sviesto vonioje. Šie blynai Jums patiks, jei mėgstate drėgnesnius blynelius – šiuo klausimu pasitarnauja kefyras, kurio dėka ir skonis ypatingas. Skanu. Labai labai skanu.

2 porcijos

1 stiklinė – 250 ml

Ingredientai:

4 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 1/2 stiklinės kefyro (gyvenantiems Jungtinėje Karalystėje, rekomenduoju šį kefyrą)
1 1/3 stiklinės kvietinių miltų
50 g sviesto + sviesto arba ghi(ghee) kepimui
1 valg. š. rudo cukraus ( jeigu valgysite su saldžiu užpilu, cukraus nedėkite, arba dėkite vos žiupsnį)
1 arb.š. kepimo miltelių
cinamono
žiupsnio druskos
bananų + agavos arba klevų sirupo patiekimui

Burnoje tirpstantys kefyro blynai
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Kaip gaminti:

* Šluotelės pagalba išplakite kiaušinius su cukrumi (jei dėsite). Įmaišykite cinamoną, druską, ištirpdytą ir kiek pravėsintą sviestą, kefyrą.

* Atsargiai įmaišykite miltus iki produktai susimaišys. Nepermaišykite, kitaip blynai vietoje purių taps kietoki.

* Keptuvėje pakaitinkite truputėlį sviesto ar ghi (ghee), įpilkite tešlos. Kai viršuje atsiras burbuliukų ir kraštai pradės tamsėti, apverskite ir kepkite kol abi pusės bus vienodai parudavusios.

* Kol blynai kepa, susumulkinkite bananus mažais gabalėliais. Apipilkite trupučiu agavos ar klevų sirupo ir nedideliame puoduke pakaitinkite kol bananai suminkštės, vos kelias minutes. Patiekite su blynais.

Skanaus!

kitchenjulie.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Amerikietiškas rabarbarų pyragas

Klasikinis amerikietiškas pyragas yra geriausias tada, kai jo skonis yra paprastas ir aiškus (braškės ir rabarbarai, arba persikai, arba obuoliai), nereikia jokio įmantrumo. Tik vaisiai, cukrus, sviestas, ir miltai.

Daržovių blyneliai be baltų miltų

Blynų įvairovei nėra galo. Vienus tokius su daržovėmis labai mėgstu, tad dalinuosi ir su jumis. Šiems blyneliams galima naudoti daugumą jūsų mėgstamų daržovių, o ir jų dėti tiek, kiek skanu jums ir tiems, kuriuos vaišinsite.

Aguoninis pyragas – lyg iš močiutės virtuvės

Ar jaučiate, kad išdykėliai saulės spinduliai ir gaivus vėjelis kartais mus nukelia taip toli, kad mintimis jaučiamės lyg sugrįžusios į močiutės kaimą?

Orijus Gasanovas: mane suviliojo neįprastas šokolado skonis

Praėjusią savaitę internete ir socialiniuose tinkluose pasirodė žinutė, kad Lietuvą netrukus pasieks ketvirtoji šokolado rūšis – „Ruby“.

Kiniška vištiena – pagaminsite per kelias minutes! (1)

Mano silpnybė – saldžiarūgščiai patiekalai. Todėl ne tik mėgstu kartas nuo karto apsilankyti kinų restoranuose, tačiau vis dažniau ir į savo virtuvę įsileidžiu rytietiškus skonius ir aromatus.

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.