Bulvių švilpikai kitaip

Prisipažinsiu, kad turėjau gaminti savo įprastus bulvinius švilpikus, tačiau supratau, kad viena ranka (kitą ranka esu susilaužiusi) nieko doro nepasieksiu.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)
- „Širdžių karalienės“ gimtadienio proga - sarkastiški jos pasisakymai apie rūmus ir jų gyventojus (FOTO)
- Palikę Norvegiją menininkai grįžo į vienkiemį ir velia veltinius
- Braškinis žele tortas

Minkiau minkiau tą lipnią tešlą, o tada, drėgnu delnu, tiesiog suvoliojau bulvių kamuoliukus. Tokia versija gal net smagesnė? Pagalvojau, kad kukulaičiai puikiai tiktų ne kaip pagrindinis patiekalas, o kaip garnyras. Nors ir paprastai patiekti su grietine yra labai skanūs.

Reikės:

800 g bulvių;
1 didelio paplakto kiaušinio;
1 a.š. malto muskato;
druskos pagal skonį;
300 ml miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
šlakelio aliejaus.

Kaip gaminti

* Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis. Atvėsiname ir nulupame. Sumalame ir įmaišome druską, muskatą bei paplaktą kiaušinį. Suberiame pusę miltų, kepimo miltelius ir šlakelį aliejaus, viską išmaišome. Suberiame likusius miltus ir suminkome gana lipnią tešlą.

* Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 210 laipsnių, kol bulvinukai tolygiai paruduoja. Valgome karštus.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis