Bulvių plokštainis, pagardintas sūriu ir šonine

Jeigu norite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai, ko ieškote.

Savaitės populiariausi straipsniai:
- D. Ibelhauptaitei dietos laikytis padeda ir vyras
- Gimimo data gali lemti gebėjimą mylėti ir seksualinį temperamentą
- Balerinų dieta: per 10 dienų - 10 kg ir jokio alkio
- Nekeptas sausainių tortas

Reikės:

9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg);
200 g fermentinio sūrio;
200 g karštai rūkytos šoninės;
1 svogūno;
0,5 l pieno;
4 kiaušinių;
žiupsnelio malto muskato;
druskos.

Kaip gaminti

* Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite.

* Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę. Pagardinkite druska ir muskatu.

* Užvirinkite pieną, supilkite į bulvių tarkius ir gerai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite išplaktus kiaušinius.

* Kepimo formą ištepkite aliejumi, supilkite gautą masę, užberkite likusiu tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis