Bulvių paplotėliai su įdaru

 (2)
Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. bulvių krakmolo;
3 v.š. miltų;
1 a.š. druskos;

įdarui:

576 g "Lapino puotos" šviežių triušienos užpakalinių kumpelių;
2 lauro lapelių;
6 juodųjų pipirų žirnelių;
100 g pievagrybių;
1 svogūno;
2 v.š. pomidoro padažo;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Bulvių paplotėliai su įdaru
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, miltus, druską ir viską gerai išminkykite.

* Į puodą sudėkite triušienos kumpelius, lauro lapelius, juoduosius pipirų žirnelius, žiupsnelį druskos, užpilkite vandeniu, kad pilnai apsemtų ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 1 val. Kai mėsa atvės, nuimkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kai jis suminkštės, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis nuo grybų. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytą triušieną ir viską gerai išmaišykite bei palikite atvėsti.

* Iš bulvių masės formuokite paplotėlius, dėkite įdaro ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.

* Pateikite su grietine ar mėgstamu padažu.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Prancūziški rageliai arba kruasanai

Kas gi nemėgsta nemėgsta prancūziškų ragelių, dar kitaip vadinamų kruasanais? Jie tiesiog puikūs. Bent aš labiausiai mėgstu pačius paprasčiausius sviestinius kruasanus, be jokių migdolinių ar kitokių įdarų.

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.

Duona be miltų - lengvas ir išbandytas receptas (6)

"Duona be miltų mūsų namuose atsirado po 600-ojo bandymo sumažinti angliavandenių kiekį racione, - juokiasi Lina, paprašyta pasidalinti gardžios duonos receptu. - Angliavandeniai, aišku, grįžo, bet duona be miltų liko ir ne vieno svečio geru žodžiu iki šiol minima".

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (1)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.