Bulvių paplotėliai su įdaru

 (2)
Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. bulvių krakmolo;
3 v.š. miltų;
1 a.š. druskos;

įdarui:

576 g "Lapino puotos" šviežių triušienos užpakalinių kumpelių;
2 lauro lapelių;
6 juodųjų pipirų žirnelių;
100 g pievagrybių;
1 svogūno;
2 v.š. pomidoro padažo;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Bulvių paplotėliai su įdaru
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, miltus, druską ir viską gerai išminkykite.

* Į puodą sudėkite triušienos kumpelius, lauro lapelius, juoduosius pipirų žirnelius, žiupsnelį druskos, užpilkite vandeniu, kad pilnai apsemtų ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 1 val. Kai mėsa atvės, nuimkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kai jis suminkštės, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis nuo grybų. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytą triušieną ir viską gerai išmaišykite bei palikite atvėsti.

* Iš bulvių masės formuokite paplotėlius, dėkite įdaro ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.

* Pateikite su grietine ar mėgstamu padažu.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.