Bulvių ir grybų apkepas

Skanus, sotus apkepas be mėsos – tik bulvės, pievagrybiai ir sūris. Išbandykite šį patiekalą šįvakar vakarienei.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“, - Rudens mada: grafika, jaukumas ir elegancija (FOTO)
- 6 patarimai, kaip išvalyti nerūdijančio plieno kriauklę
- Astrologė Rima: tiems, kas jau pavargo nuo kategoriškumo ir priekabių
- Natūralūs būdai stiprinti ir gydyti sąnarius
- Bandelės su obuoliais

Kaip gaminti

* Grybus nuvalykite, supjaustykite gabaliukais ir pabarstytus druska pakepinkite šaukšte sviesto.

* Svogūnus nulupkite, supjaustykite į keturias dalis ar smulkiau ir sukratykite į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepinkite apie 12-15 min. Tada sukratykite grybus, įdėkite šaukštą sviesto ir kepinkite dar apie 3-4 min. ant nesmarkios ugnies.

* Bulves nuskuskite, supjaustykite maždaug 0,3 cm griežinėliais, sudėkite į didelę keptuvę, pabarstykite druska, supilkite pieną ir grietinėlę, užvirinkite. Tada karštį sumažinkite, uždenkite dangtį ir apie 10 min. kaitinkite (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverskite.

* Grybus su svogūnais ir bulves sluoksniais perkelkite į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberkite sūrį.

* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti.

Parašyk Redakcijai