Braškių ir bananų džemas

Nepaprasto skonio - labai rekomenduoju.

- Ž. Vaškytė-Lubienė: šeimoje moteris gali vyrą paversti vergu arba padaryti karaliumi
- Šiam grožio receptui – 500 metų!!! Angliška jauninanti kaukė veidui
- Grožio dosjė. N. Marčėnaitė: niekada nenorėjau būti kaip visos
- V. Baublienė: d’accord arba dar kartą apie prancūzes ir Paryžių
- 9 moteriškos aprangos detalės, kurios vyrams – pačios seksualiausios
- Lenktos koridoriaus sienos tarsi formuoja upę, tekančią per butą
- Žalumynų šaldymas žiemai

Reikės:

1 kg braškių
0,5 kg bananų
250 g cukraus (arba pagal skonį)

Gaminame

1. Nuplautas braškes supjaustykite į 2-4dalis, dėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol braškės gerokai suvirs (apie 15-20min.).

A.Didžgalvio nuotr.

2. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite citrinų sultis, išmaišykite. Sudėkite į puodą su braškėmis ir vis pamaišydami virkite dar apie 15-20min. arba tol, kol džemas sutirštės. Karštą džemą sudėkite į švarius stiklainiukus ir užsukite, leiskite atvėsti.

P.S. virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės.Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą ir dar paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis ir malonios tekstūros.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis