Bemieliai purūs blynai

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos “kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai.

Šiuos blynus būtinai kepu kokosų aliejuje, jis suteikia naujo, ypatingo skonio. Kadangi prieskonių tešloje labai nedaug, valgyti galima ir su grietine ar grietinės-sviesto padažu, ir su įvairiais džemais, uogienėmis ar trintomis uogomis. O tešlą užmaišys net pirmokėlis.

12-15 blynų pasiruošiu:

1 st. kefyro
2 didesnius kiaušinius
žiupsnelį geriamosios sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus (galima dėti ir tiek pat vanilinio cukraus)
1 st. kvietinių ar speltos miltų

kumucia.com nuotr.

Gaminame

* Jokios buitinės technikos neprireiks, viską lengvai sumaišau plakimo šluotele ar paprasta šakute.

* Pirmiausiai giliame inde sumaišau kefyrą, sodą, druską ir cukrų. Tuomet įmušu kiaušinius, jiems įsimaišius į kefyrą, šaukštą po šaukšto dedu miltus ir maišau, kol tešla tampa vienalyte.

* Įkaitinu keptuvę, dedu arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir jam išsilydžius, kepu blynus. Pūstis jie pradeda tik apversti.

* Tiekiu karštus su pageidaujamais priedais. Atšalę blynai ne itin gardūs, mat kokosų aliejus grįžtą į kietą būseną, todėl ir blynai tampa kietoki.

kumucia.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis