Beata Nicholson kviečia atrasti Lietuvą ir pavalgyti tradicinių patiekalų

„Laimingiausi yra tie žmonės, kurie džiaugiasi tuo, ką turi“, - savo naujos laidos „Keliauk ir ragauk“ pristatymą pradėjo Beata Nicholson.

O vienas nuostabiausių nemažai keliaujančios (vien šiemet ji aplankė 8 šalis) Beatos atradimų, kad Lietuvoje yra be galo daug nuostabių vietų, draugiškų bendruomenių, informacinių centrų, padedančių atrasti unikalią Lietuvą ir jos kampelius.

DELFI / Karolina Pansevič

„Čia, pas mus, yra tiek daug ką pamatyti, kur nuvežti vaikus, mūsų svečius. Tai ir noriu parodyti savo laidose, - pasakojo TV vedėja. Kulinarinių laidų vedėja šįkart savo laidose supažindins žiūrovus su tam tikro krašto papročiais, turtais, mitybos ypatumais, populiariais receptais. – Noriu, kad žiūrėdami mano laidą ir jūs panorėtumėte ten apsilankyti, apžiūrėti, pažinti dalelę Lietuvos.“

DELFI / Karolina Pansevič

O kulinarinėse kelionėse Beatą Nicholson lydi iš to krašto kilęs garsus žmogus. Dzūkijos turtus pristatė TV laidų vedėjas Vytenis Pauliukaitis.

„Ši moteris yra vienintelė, kuri daro su manimi, ką nori,“ - šypsodamasis į Beatą žvilgteri šmaikštusis vedėjas, prisiminęs, kad filmuojant laidą teko keltis 5 ryto. Ir pridūrė, kad ši laida žiūrovams primins, kad turime maitintis tuo, ką duoda mūsų žemė, kurioje esame gimę, ragins iš naujo atrasti mūsų produktus ir patiekalus.

DELFI / Karolina Pansevič

Po Sūduvos kraštą Beatą lydėjęs atlikėjas Edmundas Seilius pats nustebo sužinojęs, kad ten daromas ir vynas. Na o kad Suvalkijos šakočiai skaniausi, sako, niekam ne paslaptis.

DELFI / Karolina Pansevič

Žemaitijos ambasadoriumi pavadintas aktorius ir humoristas Mantas Stonkus savo ruožtu kvietė aplankyti jo gimtąsias vietas, gražias ne tik peizažais, skaniais valgiais, bet ir mistinėmis istorijomis.

DELFI / Karolina Pansevič

Kelionių ir skanių patiekalų mėgėjai naują kulinarinių kelionių laidą „Keliauk ir ragauk“ žiūrės šeštadieniais 18.30 val. per BTV.

8 įdomūs faktai apie TV laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“

* 10 TV laidų ciklą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ kuria žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson ir Valstybinis turizmo departamentas. Laidos tikslas – parodyti, kokie turtingi esame savo šalimi ir kiek daug Lietuvoje neatrastų įdomybių. Žinoma, ir skaniai pavalgyti tradicinių patiekalų.

* Nufilmuota apie 40 šalies kultūros paveldo ir gamtos objektų.

* Filmavimų metu suvalgyta apie 20 tradicinių senųjų lietuviškų valgių, išvirta ir išgerta „stebuklinga“ arbata (kibiras), paragauta saldainiais kvepėjusio jauko žuvims.

* Mažiausiai supratome apie ką tarmiškai kalbėjo šišioniškiai – Mažosios Lietuvos gyventojai. Bet birškis su germole, cypole ir ropikėmis buvo skanu.

* Didžiausi Beatos atradimai: ančių lenktynės, kankorėžių uogienė, neišsipildžiusių svajonių ekspozicija ir faktas, kad žiedžiant puodus labiausiai dirba pilvo presas.

* Kad nufilmuotume laidą nuvažiavome per 15 000 km. Kažkiek dar ir nuplaukta bei nuskrista oro balionu.

* Beatą laidose lydėjo režisierius Vytenis Pauliukaitis, operos dainininkai Merūnas Vitulskis, Rafailas Karpis ir Edmundas Seilius, aktorius ir humoristas Mantas Stonkus, profesorius, paveldo komunikacijos ekspertas Rimvydas Laužikas, Beatos vyras Tomas, vaikai – Izabelė ir Jurgis, aktorius Giedrius Savickas. Visiems jiems kelionės po Lietuvą tapo atradimu.

* Statistika rodo, kad kas antras po mūsų šalį keliaujantis turistas yra lietuvis. Moterys labiau linkusios keliauti savo šalyje, nei vyrai. Tik maždaug penktadalis lietuvių keliauja po Lietuvą norėdami pailsėti, kiti lanko gimines ar draugus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis