Bandelės su obuoliais

Bandelės labai purios, minkštos ir skanios.

Tešlai:

7 g sausų mielių (1 pakelis),
50 g cukraus,
0,5 a.š. druskos,
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai,
100 ml pieno,
30 g sviesto,
1.5 v.š aliejaus,
apie 300-400 g miltų.

Įdarui:

4 vidutinio dyžio obuoliai (arba 3 dideli),
30 g sviesto,
50 g cukraus,
0.5 a.š. cinamono.

Kaip gaminti

* Įdaras. Obuolius nulupame, supjaustome apie 1 cm. kubeliais. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukrų, cinamoną ir viską maišydami pakaitiname 2-3 min, kol cukrus pradės tirpti. Tada suberiame obuolius ir vis pamaišydami troškiname ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis, o cukrus pradės virsti karmele (man troškinosi apie 15 min.). Įdarą ataušiname.

* Gaminame tešlą. Į kambario temperatūros pieną suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir pastatome šiltai apie 10-15 min, kol susidarys "kepurėlė" iš mielių. Dubenyje sumaišome miltus su druska, supilame pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, supilame aliejų. Užminkome tešlą. Tešla turi buti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberti dar šiek tiek miltų. Minkome tešlą apie 7-10 min, kol ji taps lygi ir elastinga. Dedame į dubenį, pateptą aliejumi, ir kildinme šiltai kol padvigubės.

* Tuomet padaliname ją į 3 dalis. Iš kiekvienos iškočiojame apie 0,5 cm storio apskritimą, ji supjaustome į 8 dalis (trikampiais). Ant trikampėlio plačiosios dalies dedame šaukštelį įdaro ir susukame į ragelį. Galus gerai užspaudžiame, kad kepant įdaras neišbėgtų. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol bandelės gražiai paruduoja.

P.S. Mano nurodyti ingredientai yra pusė originalaus recepto normos. Iškepiau 24 nedideles bandeles (1 skarda). Jei norite didesnių - tešlą dalinkite tik į 2 dalis, tuomet išeis 16 didesnių ragelių. Įdarui troškinti naudojau rudąjį cukrų.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis