Bandelės su lašinukais

Jau ne kartą gamintos bandelės, kurios retai kada sulaukia rytojaus. Pirmą kartą jas gaminau būdama kaime. Įprastai bandeles visada kepdavo močiutė, tačiau šį kartą ją pavadavau aš. Bandeles noriai valgė ir senelis, matyt, tikrai skanios! O ypač ką tik iškeptos... mmm… Nesusigundėt?

Reikės:

500 g miltų;
8 g sausų mielių;
250 ml pieno;
40 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių;
žiūpsnelio druskos,sezamo sėklų.

Įdarui:

250 g lašinukų arba šalto rūkymo mėsytės;
2 v.š. džiūvėsėlių;
2 svogūnų;
1-2 v.š. smulkintų petražolių;
druskos, pipirų.

Eiga:

* Šiek tiek pašildome pieną, suberiame cukrų, mieles, šiltai paliekame, kol suputos. Į kitą dubenį suberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų dubenį, minkome apie 10-15 minučių. Uždengiame dubenį ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.

* Kol tešla kyla, gaminame įdarą. Smulkiai supjaustome svogūnus, iki skaidrumo pakepiname keptuvėje, suberiame pjaustytus lašinukus ir kelias minutes pakepiname. Baigus kepimui suberiame prieskonius ir džiūvėsėlius.

* Tešlą kočiojame apie 1 cm storio, stikline įspaudžiame rutuliukus, šiek tiek pakočiojame ir dedame įdarą (~1 a.š.). Formuojame bandeles, aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis.. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20-25 minutes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis