Bandelės su cinamonu

Drėgnos ir minkštutės bandelės ir skonis - be galo puikus!

Šių dienų skaitomiausi:
- Juvelyrė E. Tamošiūnaitė: sovietmečiu buvęs populiarus raudonasis auksas nebemadingas
- Rudens ir žiemos mada išraiškingesnių formų moterims
- Insultas: jo pavojaus ignoruoti negali net ir turintieji žemą spaudimą
- Kaip grožį puoselėja legendinė Monica Bellucci (FOTO)
- Naminiai guminukai

Kiekvieną rudenį aš kepu bandeles su cinamonu. Mano Tėtis sode nurenka obuolius, išspaudžia sultis, paskambina man ir paprašo iškepti bandelių. Sakė, kad jam obuolių sultys su cinamoninėm bandelėm primena senus gerus laikus, tokie jo vaikystėje būdavo dažni mokykliniai pietūs. Deja, mano mokykloje šviežių bandelių niekas nekepdavo ir sulčių nespausdavo (aš per pertraukas bėgdavau į gretimą parduotuvę pirkti pjaustytos dešros ir duonos), tačiau mano vaikystės atsiminimai taip pat asocijuojasi su minėtu derinuku, gi bandeles Tėčiui kepu nuo kokių septynerių metų, o štai Tėtis man visada palieka stiklainiuką nevirintų, šviežių sulčių.

Prėjusį savaitgalį su šeima susitarėme papietauti mieste, o desertą valgyti pas juos namuose. Aš prikepiau bandelių ir nusinešiau į svečius. Tradicinis šeimos pasisėdėjimas pavyko puikiai. Kito tokio, kvepiančio cinamonu ir obuoliais, tikriausiai lauksime visus metus.

Receptą radau thesugarhit.com, mane sužavėjo bandelių pjūvio nuotrauka, kurioje jos atrodė drėgnos ir minkštutės. Man atrodo, kad man gavosi ne tokios gražios, tačiau skonis tikrai puikus! Mano Tėtis buvo kaip mažas vaikas, sekė kiekvieną, kuris tiesė ranką į pintinėlę ir vis prašė, kad tik paliktume jam papildomą bandelę, kurią jis vėliau galėtų padžiovinti, kad nebūtų tokia minkšta (keistuolis!).

Reikės:

450 g miltų;
60 g cukraus;
1 ir 1/2 a.š. sausų mielių miltelių;
250 ml natūralaus riebaus pieno;
1 kiaušinio;
60 g ištirpinto sviesto.

Įdarui:

60 g ištirpinto sviesto;
110 g rudojo cukraus;
1 a.š. malto cinamono (su kaupu);
1/2 a.š. kardamono.

Aptepti:

1 v.š. miltinio cukraus;
2 v.š. vandens.

Kaip gaminti

* Visus ingredientus, skirtus tešlai, sudedame į dubenį ir užminkome tešlą. Minkome apie penkias minutes. Jei labai limpa prie rankų, įdedame dar vieną šaukštą ir minkome toliau. Tešlą įdedame į lengvai riebalais pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir peliekame šiltai, laukiame, kol padvigubės.

* Visus produktus, skirtus įdarui, sumaišome.

* Pakilusią tešlą iškočiojame į didelį ploną, kvadratinį lakštą ir tolygiai aptepame įdaru. Susukame vyniotinį. Nupjauname nelygius kraštelius, o likusį ruloną supjaustome į aštuonis griežinėlius. Sudėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar apie pusvalandį kildiname.

* Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Iškepusias aptepame sirupu iš miltinio cukraus ir vandens (aš dar įmaišiau cinamono).

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis