Bananinis pyragas su šokolado gabaliukų ir riešutų plutele

Drąsiai galiu pasakyti - tai vienas skaniausių bananinių pyragų, kuriuos teko ragauti. Greičiausiai tai - šokoladas ir graikiški riešutai. Tikrai labai skanus!

Reikia:

1 1/4 stiklinės pusiau saldžių šokolado lašelių arba gabalėlių,
2/3 stiklinės rudojo cukraus,
1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų,
1 v.š. cinamono,
1 1/2 stiklinės miltų,
1 v.š.kepimo miltelių,
1/4 a.š. druskos,
3/4 stklinės cukraus,
70gr sviesto,
1 kiaušinio,
3 prinokusių bananų,
3 v.š. jogurto aba rūgpienio.

Beje, čia skaičiuojama, kad stiklinė - 250 ml.

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminame:

* Įkaitinkite orkaitę iki 175 laispnių. Kepimo formą ištepkite sviestu.

* Šokolado gabalėlius, rudajį cukrų, graikiškus riešutus, cinamoną sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite.

* Miltus, kepimo miltelius, druską persijokite.

* Sviestą ir cukrų sudėkite į smulkintuvą ir suplakite, sudėkite kiaušinį ir vėl paplakite. Tada sudėkite bananus ir plakite kol gausis vientisa masė. Sumaišykite šią masę su miltais.

* Pusę tešlos supilkite į kepimo formą. Suberkite pusę šokolado/rudojo cukraus/ graikiškų riešutų/cinamono mišinio. Supilkite likusią tešlą ir ant viršaus vėl užpilkite šokolado mišinio.

* Kepkite 45minutes 175 laipsnių orkaitėje. Skanaus!

www.surfingtheworldcuisine.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis